Palmer o planovima na Zapadnom Balkanu: Moj cilj je da budem prisutan u regionu

Autor: Tanjug

Vesti

03.09.2019

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izaslanik SAD za Balkan Metju Palmer rekao je danas na panelu ministara inostranih poslova Zapadnog Balkana u okviru Strateškog foruma na Bledu da je Vašington njegovim imenovanjem demonstrirao odgovornost prema zahtevima koje je imao sa Balkana, ali i iz Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. STANIĆ
Metju Palmer

- Čuli smo iz regiona i od evropskih partnera da SAD nisu dovoljno angažovane i prisutne na Balkanu. Moj cilj je da budem prisutan u regionu, da putujem širom Evrope i sarađujem sa partnerima na zajedničkim ciljevima - objasnio je Palmer dodajući da se radi o podršci u oblastima vladavine prava, slobode medija, transparentnosti.

On je na panelu "Zapadni Balkan – evropeizacija, demokratizacija, zajednička odgovornost“ rekao da želi da utiče na integraciji Zapadnog Balkana u evroatlantske institucije, jer je to u skladu sa strategijom i prioritetima SAD.

- Imamo velike ciljeve pomoći Severnoj Makedoniji i Albaniji da započnu pristupne pregovore sa EU, Srbiji i Kosovu da se vrate u dijalog i uspostave dogovor o normalizaciji odnosa, što će im otvoriti evropski put. Sa BiH ćemo raditi na svim nivoima pružajući podršku sprovođenju dubokih reformi i funkcionalnosti - rekao je Palmer. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading