Posle više od pet meseci RADNICI "GOŠE" SE VRAĆAJU NA POSAO

Autor: blic.rs

Vesti

14.09.2017

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle više od pet i po meseci, ovog petka će se u Fabrici šinskih vozila "Goša" za mašinama naći radnici. Isplata od po 30 hiljada dinara po radniku, kako je bilo dogovoreno, obavljena je u četvrtak, tako da je taj uslov za otpočinjanje proizvodnje ispunjen, potvrdio nam je i direktor "Goše" Milutin Šćepanović.

RepublikaFoto: Tanjug
Štrajkači se vraćaju na posao

- Danas su raspremali fabriku, očistili hale i zgradu, znate kako to može da izgleda kada je toliko štrajk trajao. Neki su novac primili u sredu, neki u četvrtak, uglavnom svi su isplaćeni i počinju da rade, to je najvažnije – kaže Šćepanović.

Štrajkači su, podsetimo, početkom nedelje dogovorili sa poslovnim partnerima da im uplate 10 miliona dinara kako bi tih 30 hiljada dinara moglo da bude isplaćeno.

Tako bi trebalo da štrajk započet 28. marta bude okončan. Zaposleni su štrajka započeli pošto se nekoliko dana ranije jedan od njihovih kolega obesio u fabričkom krugu ne mogavši više da trpi besparicu i beznađe. Ostaje dug za neisplaćene zarade tokom vlasništva slovačke kompanije ŽOS Trnava nad ovom firmom koji je sada veće oko 700 hiljada po radniku. Kada i kako će to biti isplaćeno radnicima ostaje da se vidi.

U uslovima koje su radnici prilikom pregovora sa polsovodstvom postavili početkom štrajk, taj iznos bi trebalo da dobiju u 16 rata.

Država se sa svoje strane obavezala da će pomoći u rešavanju pitanja neuplaćivanih poreza i doprinosa u poslednje četiri godine vlasništva Slovaka, dug napravljen pre no što su firmu prodali kiparskoj kompaniji Lisnart holding neposredno po početku štrajka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading