Dačić umalo da strada! Nesreća na vladinom avionu "Falkon" tokom putovanja na Bled

Autor:

Vesti

02.09.2019

21:01 >> 22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je za dlaku izbegao tragediju. Naime, šef diplomatije je vladinim avionom "Falkon" večeras krenuo na Bledski strateški forum kada je u avion u kome se nalazio Dačić udario grom. Samo zahvaljujući iskusnom pilotu izbegnuta je tragedija i avion je bezbedno sleteo.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

Jako nevreme pogodilo je danas Sloveniju i Hrvatsku, gde je u roku od samo dva sata zabeleženo više od 20.000 munja, te se pretpostavlja da je avion u kojem se nalazio ministar spoljnih poslova tokom leta naišao na oblak i tako je došlo do nezgode.

Međutim, ovo nije prva krizna situacija sa avionom "Falkon" Vlade Srbije. Ova letalica je stara skro 40 godina i često je imala kvarove tokom putovanja. Između ostalog, 2018. godine Ivica Dačić je otkazao put u Beč zato jer se avion pokvario u poslednji čas, a kraejm maja ove godine, avion je tokom leta doživeo kvar i hitno je morao da sleti na aerodrom u Atini.

Šef srpske diplomatije kao da se ni malo ne plaši izazova i opasnih situacija, pa je nakon incidenta iznad Atine rekao:

- Ja kao da imam deset života. Čula se manja eksplozija, video se bljesak. Ali, ne može nam niko ništa -rekao je Dačić.

Strateški forum na Bledu

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Metju Palmer

Dačić se uputio na Bled gde će Srbiiju predstavljati na tradicionalnom strateškom forumu, koji je počeo danas, a ove godine je posvećen stabilnosti u regionu, održivom razvoju i ekonomskom napretku. Tema 14. strateškog foruma je "(Re)sources of (in)stability".

Republika Srbija je tradicionalni učesnik ovog skupa i predviđeno je da prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić bude jedan od govornika na panelu pod nazivom "Western Balkans – Europeisation, Democratisation, Shared Responsibility".

Na marginama Bledskog strateškog foruma šef srpske diplomatije sastaće se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i novoimenovanim specijalnim predstavnikom za Balkan Metju Palmerom.

Dačić je leteo avionom "Falkon" na Bled, kada je iznad Ljubljane grom udario u letelicu, oko 22 časa i 50 minuta.

Udar munje izazvao je veliku paniku, ali na sreću, u ovom incidentu nije bilo težih posledica, pošto je pilot sleteo na aerodrom u Sloveniji. Dačić je nastavio put Bleda, gde učestvuje na Strateškom forumu.

- Čula se manja eksplozija, video se bljesak. Ali, ne može nam niko ništa - rekao je Dačić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

03.09.2019 12:41

Čovek iz garde nebeskog naroda.Ne može nam niko ništa jači.....