Đurić oštro osudio napad na mladića u Kosovskoj Mitrovici: Ovo nasilje prema Srbima mora da bude sankcionisano

Autor: Tanjug

Vesti

01.09.2019

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Ðurić kaže da je večeršnji brutalni napad nožem grupe Albanaca na maloletnog mladića srpske nacionalnosti u severnom delu Kosovske Mitrovice još jedan pokušaj da se progone Srbi iz severne Kosovske Mitrovice.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Marko Đurić

Ranjavanje srpskog mladića Đurić je okarakterisao kao nesumnjivo međuetnički incident i politički inspirisan događaj, uz poruku da je neophodno hitno privođenje pravdi odgovornih za taj kukavički napad.

- Nedeljama upozoravamo da će predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji biti iskorišćena za političku i svaku drugu hajku na Srbe, i danas se to nažalost i obistinilo na brutalniji način - kazao je Đurić u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz kancelarije za KiM.

Međunarodna zajednica i njeni predstavnici na Kosovu i Metohiji moraju učiniti sve da se zaustavi trend radikalizacije albankog društva i njegovo najotvorenije skliznuće u šovinizam, poručio je Đurić.

On je za RTS izjavio da su Albanci D.B. najpre verbalno napali, a zatim ga izboli nožem pošto su upali iz južnog u severni deo Kosovske Mitrovice kod mosta u na Ibru.

 

 

- On je prebačen u zdravstveni centar u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde su ga naši lekari zbrinuli i on je trenutno stabilno - kazao je Ðurić, te ponovio da je neophodno da hitno reaguju i međunarodna zajednica, ali i lokalne bezbednosne strukture kako bi ''ti ljudi koji su to uradili bili hitno privedeni licu pravde".

Ðurić je rekao da je ovaj događaj proizvod ''šovinističke mržnje koja se nedeljama i mesecima pumpa u albanskim medijima, gde su Srbi označeni kao glavne mete''.

- Ovo nasilje prema Srbima mora odmah da bude najoštrije sankionisano - zaključio je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading