Dačić naglašava: Imenovanje Palmera želja SAD da aktivnije učestvuju

Autor: Tanjug

Vesti

01.09.2019

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imenovanje Metju Palmera za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan pokazuje želju SAD da aktivnije učestvuju u rešavanju problema i pokazatelj je promene stava američke administracije, ocenio je danas šef diplomatije Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić

- Svi očekuju da SAD povuku priznanje, nije to tako jednostavno za tako veliku silu, možda bi moglo o tome da se razgovara da oni nisu bili glavni kreatori nezavisnog Kosova - rekao je Dačić.

Gostujući na TV Pink, on je naveo da je ovo signal da administracija predsednika Trampa menja pristup načinu rešavanja problema i želi se kompromis koji bi uvažio interese i srpskog i albanskog naroda.

- Da smatraju da je sve završeno što bi imenovali predstavnika - rekao je Dačić i podsetio da je Palmer već bio zadužen za region i nije nov. 

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Metju Palmer

Na opasku da je Palmeru supruga sa ovih prostora on je primetio da to može da bude i otežavajući faktor jer će pokušavati da bude nepristrasan i izneo bojazan da ne podlegne stereotipima o pogledu na kosovsku krizu koji postoje u Stejt departmanu.

Kako je Dačić najavio u okviru foruma na Bledu koji počinje sutra imaće sastanak sa njim na Palmerovu inicijativu. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading