STEFANOVIĆ O DANAŠNJIM HAPŠENJIMA:Ovo je bila ozbiljna istraga koja je trajala nekoliko godina, šteta za građane Srbije 688 miliona dinara!

Autor: Pink.rs

Vesti

28.08.2019

13:27 >> 13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nakon hapšenja predstavnika Dajrekt medija i dvoje zaposlenih u marketingu u RTS rekao da je pričinjena šteta RTS-u, kao i građanima Srbije, od šestoosamdeset miliona dinara.

RepublikaFoto: Printskrin/Pink.rs
Nebojša Stefanović

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je policija po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebom položaja u Dajrekt medija kompaniji i RTS-u oštetili javni servis i građane Srbije za ukupno 688 miliona dinara.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da su te osobe krivična dela izvršile u periodu od avgusta 2009. do 2018. godine...

- Postoje sumnje da su M. Đ. J., u svojstvu najpre zamenika direktora komercijale i marketinga RTS-a, zatim u svojstvu direktora marketinga RTS-a u saizvršilaštvu sa M.K., uz pomaganje od strane J.D. direktorke društva Dajrekt medija do kraja 2009. godine i drugom osobom J.S. direktorm Dajrekt medije u periodu od kraja avgusta 2009. do 2018. godine izvršile krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica. Na taj način što su zajedičkim delovanjem učestvovali u zaključivanju više ugovora o poslovnoj saradnji i aneksa tih ugovora, kojima je Dajrekt medija, suprotno zvaničnim cenovnicima RTS-a pored popusta na cene, dobila pravo na određeni broj sekundi bez naknade, na koji način sup o osnovu finansiranja Lige šampiona i Lige Evrope u period od 2009. do 2018. kao i dve TV serije pribavili protivpravnu imovinsku korist Dajrekt mediji u ukupnom iznosu od 248 miliona 965 hiljada 544 dinara, a na štetu građana Srbije – istakao je Stefanović.

Dajrekt medija, kako kaže, nije ispunila iznos godišnjeg budžeta na koji se ugovorom obavezala i na osnovu čega je dobila popust na te cene, a popust je išao i do 30 odsto.

- Hoću da pohvalim pripadnike tužilaštva i policije, ovo je ozbiljna istraga koja je trajala više godina. Došli smo do relevantnih podataka, a ovo je jedan od primera kako je pljačkan RTS i građani Srbije - rekao je ministar Stefanović. 

Čuo sam danas od Dragana Đilasa da planira da dovede nove tužioce. Oni su već dovodili ljude koji su bili tada podobni njihovoj vlasti. Njima je važno da pokažu da oni sami direktno odlučuju ko će da ide u zatvor", rekao je Stefanović. 

Đilas je, kako otkriva ministar, imao tri preduzeća u Češkoj, jedno je likvidirano, a druga dva su u procesu likvidacije.

- Za pet godina rada stekao je 73 hiljade evra - kaže Stefanović i dodaje da je Đilas priznao 25 miliona evra.

- Imamo sumnju da su ovi ljudi načinili štetu od 688 miliona dinara građanima Srbije - poručio je Stefanović.

Uhapšen direktor "Dajrekt medija" i dvoje zaposlenih u RTS

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su direktor "Dajrekt medije" J.S. (47), kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS-a M.Đ. J. (61) i M. K. (55) zbog zloupotreba, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ela

28.08.2019 17:25

Pocelo je, pocelo!

Vitki

28.08.2019 20:09

Samo hapsi!