SNS neprikosnoven: Urađeno najnovije istraživanje, evo koliko bi birača glasalo za naprednjake! Borba i za drugo mesto!

Autor: Tanjug

Vesti

27.08.2019

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija okupljena oko SNS ima podršku 53,4 odsto birača, pokazalo je najnovije istraživanje "Ipsosa" rađeno ovog meseca, čime je, navode Novosti, još jednom potvrđen trend da naprednjaci imaju natopolovičnu većinu glasača Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Imaju poverenje naroda: Aleksandar Vučić sa saradnicima

Druga politička snaga, prema istraživanju dostavljenom Novostima, jeste opozicioni blok Savez za Srbiju koji bi, da su izbori danas, osvojio 11,3 procenata.

Gotovo istovetan dvocifreni rezultat ostvarila bi još samo koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije sa 11,2 odsto birača.

Cenzus bi "preskočili" još samo Pokret slobodnih građana Sergeja Trifunovića i Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja sa po 5,4 odsto.

 

 

Prema rečima direktora Ipsosovog sektora za istraživanje javnog mnjenja Marka Uljarevića, "u avgustovskom talasu istraživanja registrovano je nešto malo iznad tri miliona opredeljenih birača, to jest onih koji razmišljaju o izlasku na izbore i znaju za koju bi stranku odnosno koaliciju glasali".

Pored njih, rekao je Uljarević, u ovom trenutku imamo i oko pola miliona birača koji su neopredeljeni.

Istraživanje pokazuje i da 46,4 odsto građana Srbije veruje da se naša zemlja kreće u dobrom smeru, dok 34,5 posto smatra da Srbija ide u lošem pravcu.

Da će u sledećoj godini živeti bolje, očekivanje ima 32,1 odsto ispitanika, dok negativna očekivanja izražava 14,9 procenata građana, naveo je Uljarević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ela

28.08.2019 17:27

Brze, jace, bolje!

Vitki

28.08.2019 20:11

Zna se ko je najbolji!

Ela

28.08.2019 20:52

Narod je prepoznao domacinsku politiku u SNSu.