"KOJA BUDALA": Maršićanin o Trifunovićevom pozivu Mekalisteru

Autor: Tanjug

Vesti

25.08.2019

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ambasador i ministar Srbije Dragan Maršićanin kritikovao je potez Sergeja Trifunovića koji je pisao Mekalisteru da izvrši uticaj u unutrašnja pitanja Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/ Demokratska stranka Srbije
Dragan Maršićanin

Trifunović je u otvorenom pismu pozvao Mekalistera da pod patronatom Evropske unije organizuje dijalog predstavnika vlasti i opozicije iz Srbije.

Predsednik PSG-a je u pismu podsetio da bi redovni parlamentarni izbori u Srbiji trebalo da se dogode 2020. godine, ali da u poslednjih nekoliko nedelja većina opozicionih stranaka ozbiljno razmatra bojkot ovih izbora, pošto navodno ne postoje uslovi da oni budu fer i pošteni.

On smatra da bi medijacija Mekalistera bila važan korak u prevazilaženju trenutne krize i ocenjuje da bi kao u slučaju Severne Makedonije institucije EU morale biti spremne da rade sa strankama.

Na njegov potez reagovao je i Dragan Maršićanin, koji je oštro kritikovao poziv stranih političara na mešanje u politiku Srbije.

 

 

- Kao što je Boško Obradović pisao Putinu, da mu kaže što ovaj, siroma, ne zna, tako je Sergej Trifunović sada pisao Mekalisteru tražeći da se EU zauzme za uspostavljanje vladavine prava i poštenih izbora u Srbiji, na isti način kao što su u Severnoj Makedoniji. Jel čuo za referendum? Koje budale - napisao je Maršićanin.

Naime, pod uticajem EU i SAD u Makedoniji je održan referendum na kojem su građani glasali o promeni imena. Kako je referendum propao zbog male izlaznosti i bojkota opozicije, aktuelna vlast pod vođstvo Zorana Zaeva i uticajem Brisela i Vašingtona, odlučila je da ipak sprovede Prespanski sporazum, protivno volji građana.

Makedonija je promenila ime u Severna Makedonija, Albanci su zauzeli ključne funkcije u vlasti, a NATO planira da ususa Severnu Makedoniju po kratkom postupku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading