"Srpska je prioritet spoljne politike Srbije, nikakve "Oluje" i Jasenovci više se neće ponoviti"

Autor: Tanjug

Vesti

25.08.2019

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas u Stričićima da će, sve dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, prioritet njene spoljne politike biti Republika Srpska i da se nikakve "Oluje", Jasenovci i Jadovno više neće ponoviti.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Aleksandar Vulin

Vulin je na tradicionalnom Kočićevom zboru u Stričićima istakao da Srpska nema svoju vojsku, ali da je ima srpski narod, i da niko ne sme ni da pomisli da se sa Srbima razgovara silom ili da mu padne na pamet da ponovi Jasenovac, "Oluju" i Jadovno, prenosi RTRS.

- Sve dok Srbiju vodi Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i biće joj pružana pomoć - rekao je Vulin.


Prema njegovim rečima, Srbija ulaže u Republiku Srpsku, ne zato što ima obavezu prema Dejtonu nego što ima potrebu, ali joj je i od značaja da Srpska bude sigurna, stabilna i razvijena. 

 

 

Kako je rekao, ako su Srbi mirni, stabilni i sigurni, takav će biti i Balkan.

- Mi smo, nažalost, svedoci da se pominju projekti ''Velike Albanije'', da se ponovo pokušava obnoviti to veliko zlo. Celom svetu poručujem da, ako na to budu zatvarali oči i ćutali, da treba da budu svesni njihove odgovornosti za zlo koje će proizaći iz tog projekta - rekao je Vulin.

Kako je kazao, Srbija će učiniti sve da sačuva mir i ukazao da svako mora da zna da ono što se dopusti Albancima ne može da se zabrani Srbima, jer se ne može rešavati nacionalno pitanje Albanaca, a da se ne rešava nacionalno pitanje Srba. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading