Mirković: Đilas je najgori gradonačelnik u istoriji Beograda

Autor:

Vesti

23.08.2019

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Beograda Aleksandar Mirković najavio je da će i naredna sednica gradskog parlamenta, zakazana za 29. avgust, biti prilika da odbornici SNS nastave borbu za dobrobit Beograđana, ali i onu protiv neistina Saveza za Srbiju

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mirković

-Očekujem još jednu kvalitetnu sednicu i mnogo odluka u interesu građana ali i pokušaje predstavnika SzS da destruktivnim delovanjem unize rad gradskog parlamenta. Nastavićemo borbu za istinu, da vodimo naš Beograd i radimo u njegovom interesu- naveo je Mirković novinarima.

Mirković je dodao da će i naredne sednice biti prilika da se demantuju laži predstavnika opozicije - Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i njihovih sledbenika Makra Bastaća i Nikole Jovanovića koji "drastičnim lažima pokušavaju da izmene realnost". 

Mirković je dodao da će SNS nastaviti da na jednostavan način kako danas predstavlja rezultate grada u vreme Ðilasa i one koji su ostvareni u vreme Srpske napredne stranke.

- Stravičan problem je što je za Ðilasa istina ono što on vidi. Prvi drastičan primer je činjenica da on kaže da je ekonomija bila bolja i snažnija. Tada je rast BDP-a bio čak minus 3,1 a sada u vreme aktuelne vlasti plus 4,5- rekao je Mirković.

Mirković: Za vreme Đilasa BDP je bio minus 3,1 posto, a sada u vreme aktuelne vlasti plus 4,5

Prema rečima šefa odborničke grupe SNS, katastrofa za Ðilasa je i to što ne zna da je u vreme dok je šerifovao gradom prosečna plata bila 450 evra a danas 576.

- Ðilas najgori gradonačelnik u istoriji Beograda ne zna da je procenat nezaposlenih tada bio 25 odsto a danas 11, što pokazuje koliko se radi gradi i koliko nova radna mesta osnažuju i privedu i ekonomiju- naveo je Mirković je podsetio i na to da se može čuti da su oni bolje vodili priliku najmlađima. 

- Tada je u vrtiće išlo 44.000 dece, a danas u 77.000. Kada izgradimo još 10 vrtića dostićićemo magičnu zacrtanu cfiru od 80.000 dece - rekao je Mirković.

Šef odbornicke grupe SNS je rekao da mora da ponovi i da javnost nekolimo meseci kasnije nije dobila odgovor kako je Ðilas sa 74. 000 evra ušao u politiku, a iz nje, kada je završio mandat graodncalnika, izašao sa 25 miliona evra u nekrentinama.

Mirković: Procenat nezaposlenih za vreme Đilasa bio je 25 posto a danas je 11

Ðilas, dodaje Mirković, navodi i da danas ima manje nego kada je ulazio u politku. 

Kako kaže, loše je što Boško Obradović ćuti na sva pitanja koja se postavjaju Ðilasu i ne pita odakle mu 25 miliona.

Obradović se zahvaljujući tajkunskom novcu kojim ga plaćaju baškari na primorju iako je Ðilasa u kampanji nazivao lopovom i prevarantom koga treba uhapsiti, dodao je Mirković. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zara

23.08.2019 20:48

To i vrapci znaju!