Stamatović: Kosovo treba privremeno ustupiti Rusiji

Autor: Mediji

Vesti

23.08.2019

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider "Zdrave Srbije" i predsednik opštine Čajetine Milan Stamatović kazao je danas da je sasvim realistično da i Srbi na Kosovu postanu ruski državljani i da se južna srpska pokrajina, u skladu sa medjunarodnim pravom, privremeno ustupi Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Milan Stamatović

"Potvrdjuje i primer dodele ruskog državljanstva svim Rusima na prostoru Donbasa u Ukrajini, na osnovu nedavnog ukaza predsednika Rusije Vladimira Putina, po kome je omogućeno i da svi stanovnici Luganska i Donjecka, po pojednostavljenoj proceduri, u roku od tri meseca od predaje zahteva, dobiju pasoše Rusije", navodi se u pisanoj izjavi Stamatovića.

On je naveo da Grenland, autonomna teritorija Danske, koju "američki predsednik Donald Tramp želi da kupi" ima takav status da samostalno vodi unutrašnju politiku, a da je Danskoj prepustio poslove zaštite granice, spoljne politike i vodjenja finansija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading