SPS napušta Bastaća na Starom gradu

Autor: Tanjug

Vesti

22.08.2019

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornici Socijalističke partije Srbije (SPS) napustiće vladajuću koaliciju u beogradskoj opštini Stari grad, ali to neće ugroziti vlast predsednika opštine Marka Bastaća, jer će on i dalje imati stabilnu većinu, piše današnji "Kurir".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Bastać

Lider socijalista Ivica Dačić rekao je za list da će na prvoj sledećoj opštinskoj sednici odbornici SPS-a podneti ostavku i pridružiti se naprednjacima u opoziciji.

"Kurir" navodi da će, međutim, tu Dačićevu odluku slediti samo troje od četvoro odbornika SPS-a, jer je jedna, Ana Folgić, kao i još neki odbornici, "zamenila dres".

List podseća da je svojevremeno pisao da je Bastać "iz opštinskog budžeta izvukao 167 miliona dinara, kojima je potkupljivao odbornike".


Šef beogradskih socijalista Nikola Jovanović rekao je za list da će Bastać opstati na vlasti, jer većina okupljena oko njega ne zavisi od odbornika SPS-a i on ima stabilnu većinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mistojimo

23.08.2019 06:02

Zar nije trebao SPS da se povuce jos 2016 godine iz vlasti na Starom gradu? Sramota za odbornike koji su cinili vlast i direktno zbog svog interesa nisu ispostovali dogovor koji imaju SPS i SNS u Vladi Srbije. Svima dati otkaz u SPS na Starom gradu, sada kada se blize izbori sada su nasli, a ruse integritet SPS i narusavaju ugled stranke koja funkcionise 30 godina. Sramota, svima otkaz, na gradskim izborima nisu ni cenzus presli, 5%,nego na ponovljenom glasanju gde se opozicija nije pojavila pa im procenat sa 4% porastao automatski na preko 5%. Sta oni rade uopste u SPS Stari grad, unistavaju ugled, sve do jednog pocistiti.