Šef mafije s deponije uskoro na saslušanju

Autor:

Vesti

23.08.2019

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojkan Krstić, gazda firme "Elita gradnja" i lažni humanitarac, uskoro će na saslušanju morati da objasni kako je po celom Beogradu napravio divlje deponije i potom ucenjivao vlasnike građevinskih firmi da sav otpad moraju tamo da istovaruju. To im je papreno naplaćivao (od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu), a onima koji nisu pristajali na njegove uslove, u dogovoru sa opštinarima, slao je inspekciju, koja ih je kažnjavala.

RepublikaFoto: facebook.com/Vojkan Krstic
Vojkan Krstić

Kako saznaje Srpski telegraf, nakon što su vlasnici građevinskih firmi prijavili Krstića, otkriveno je nekoliko deponija, od kojih je najveća bila na Čukarici. Gradska vlast je reagovala, zatvorila je i očistila, a tužilaštvo je veoma brzo reagovalo, formiralo predmet i zatražilo od policije da prikupi sve neophodne informacije.

- Prvi će biti saslušan upravo Krstić, kojeg je nekoliko građevinaca označilo kao vlasnika divljih deponija i čoveka koji ih je ucenjivao. On će morati mnogo toga da objasni, a po svemu što je do sada isplivalo u istrazi, optužbe protiv njega više su nego osnovane - otkriva sagovornik našeg lista blizak istrazi.

Srpski telegraf je, podsetimo, u nekoliko navrata pisao o Krstićevim malverzacijama. Kako smo utvrdili, on ne samo da je napravio čitav niz divljih deponija i ucenjivao građevince već je i pod paravanom Spasilačkog centra Srbije formirao maltene pravu paravojsku, čiji je centar u Jajincima, na samo kilometar od kuće predsednika Vučića. Objekat na toj lokaciji (treba li to uopšte reći) sazidao je na divlje.

Jednu od najvećih divljih deponija, na koju je dnevno stizalo i po 100-150 kamiona šuta, zatvorio je nedavno zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je odlučio da stane na put bahatoj građevinskoj mafiji. Smetlište na Čukaričkoj padini, koje se s puno argumenata dovodi u vezu s Krstićem, nalazi se i na trasi budućeg metroa, a nadležni kažu da je šut na ovom nepreglednom prostoru istovaran poslednjih 20 godina. Tako je zemlja koja je tu odložena u pojedinim delovima dostigla čak visinu dalekovoda.

Ekipa Srpskog telegrafa juče je bila na Čukaričkoj padini, na prostoru gde su donedavno odlagane ogromne količine šuta i drugog građevinskog otpada. Slika je sasvim drugačija i neuporedivo lepša nego pre samo desetak dana, kada je džinovsko smetlište otkriveno i kada je počelo čišćenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Pravda

23.08.2019 10:38

Optuznicu prosiriti za divlju deponiju u Kumodrazu.

Odgovori 14 1
Stojan

23.08.2019 14:43

Kao i za pretnje, samaranja i gazenje dzipovima golorukog naroda Zemljoradnicke ulice.

Odgovori 14 1
Jovan

23.08.2019 17:05

Istragu prosiriti i na korumpirane opstinare OBAVEZNO

Odgovori 14 1
Gale

01.01.2020 16:10

Sefa mafije u aps, sto pre. Ima kriminalnih dela za nekoliko desetina godina zatvora

Odgovori 10 0