Pa zar glumom da rušim Ukrajinu! Miloš Biković za naš list o odluci Kijeva

Autor:

Vesti

23.08.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskom glumcu Milošu Bikoviću, koji živi i radi u Rusiji, zabranjen je ulazak u Ukrajinu jer, navodno, ugrožava nacionalnu bezbednost te zemlje, a u izjavi za Srpski telegraf on je ismejao ovu apsurdnu odluku.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miloš Biković

Bikovića su ukrajinske vlasti bez ikakvog obrazloženja proglasile personom non grata, što je on objavio na svom Tviter nalogu:

- Zabranjen mi ulazak u Ukrajinu. Ne znam kako se na ukrajinskom kaže, ali na srpskom imamo izreku: "Naljutio se kmet na selo, pa..." dalje znate i sami.

On je za Srpski telegraf rekao da je ovu zabranu doživeo kao apsurdan gest.

- Ne znam čime sam mogao da ugrozim njihovu nacionalnu bezbednost. Eventualno, ako bih, recimo, izvršio pomor nacije preko televizije svojom lošom glumom. Međutim, smatram da moja gluma nije toliko strašna. Neću preduzimati ništa povodom ove zabrane, kao što smatram da ništa nisam preduzimao ni da je zaradim - naveo je glumac za naš list.

Na listi Kusturica, Irinej...

Na sajtu Mirotvorac na listi onih kojima je zabranjen ulazak u Ukrajinu nalaze se i reditelj Emir Kusturica i patrijarh SPC Irinej. Od početka ove godine na listu koja broji više od 1.600 ruskih državljana i oko 300 stranaca dodato je još 35 osoba.

On kaže da je za zabranu saznao tako što je njegovo ime sa dosijeom i slikom osvanulo na ukrajinskom sajtu Mirotvorac, koji je poznat po fašističkom obračunu sa svim javnim ličnostima koje, navodno, otvoreno staju na rusku stranu, proglašavajući ih državnim neprijateljima.

- To je sajt koji označava sve neprijatelje ukrajinskog režima ili sve one za koje oni smatraju da su pretnja po nacionalnu bezbednost. To su mi potvrdili i ukrajinski koproducenti, sa kojima je trebalo da realizujemo saradnju na jednom projektu, koji bi bio u srpsko-ukrajinskoj koprodukciji - naveo je Biković.

Glumac tvrdi da mu ovo neće mnogo uticati na posao, koliko je sama situacija, kako ističe, sa ljudske strane istovremeno apsurdna i zanimljiva.

Ukrajinska ambasada nije odgovorila na pitanja Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading