Srbija na brzom koloseku: Putovaćemo vozom 200 na sat!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.08.2019

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je rehabilitovala 500 kilometara pruga i prosečna brzina vozova će za dve i po godine biti između 100 i 110 kilometara na sat, a na pojedinim deonicama i veća, najavila je danas potpredsednice vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Naime, građani će od novembra 2021. moći da koriste brzi voz na pruzi Beograd-Novi Sad, na kojoj će brzina voza biti 200 kilometara na čas.

- Ta deonica će biti kompletno gotova. Srbija nikad nije imala brzu prugu. Železnica mora da izgleda potpuno drugačije. Postoji nekoliko linija koje su sređene, ali to nije još uvek dovoljno. Resnik - Valjevo deonicu smo završili. Za dve i po godine ćemo moći da idemo brže, prosečna brzina će biti od 100 do 110 kilometara na sat - rekla je Mihajlović gostujući na Tv Hepi.

Istakla je da Srbija nije ista i da se razvija, podsećajući da je u prethodne četiri godine u našoj zemlji izgrađeno oko 300 kilometara autoputeva, te da je sve to urađeno velikim i napornim radom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading