Zlatibor Lončar na jugu Srbije: Ministar obišao zdravstvene ustanove u Leskovcu, Medveđi i Sijarinskoj banji

Autor: Tanjug

Vesti

21.08.2019

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u okviru svojih redovnih aktivnosti, obišao je danas Opštu bolnicu u Leskovcu, Dom zdravlja u Medveđi kao i Sijarinsku banju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

Prilikom obilaska Opšte bolnice u Leskovcu Lončar je kazao da je u toj bolnici završeno više od 85 odsto planiranih radova i rekao da će biti uređena još dva bolnička objekta, a to će, kaže, biti gotovo do kraja sledeće godine.

Prema njegovim rečima, na toj bolnici konačno je zamenjen crep iz 1947. godine pa bolnica više neće prokišnjavati, a u toku su radovi na energetskoj efikasnosti objekta. 

- Zadovoljan sam sa ovim što sam video u Leskovcu, napravili smo nove dogovore, očekujemo da projekti budu gotovi u najskorije vreme kako bi sa radovima na ova dva objekta počeli na proleće - rekao je on novinarima prilikom obilaska bolnice.

Lončar je obišao i Dom zdravlja u Opštini Medveđa koji je u potpunosti rekonstruisan i za koji je kazao da je jedan od najboljih na jugu Srbije.

Ministar je rekao da posle 35 godina tokom kojih su medinski radnici radili u lošim uslovima sada konačno rade u uslovima koji im omogućavaju da se osećaju kao pravo medicinsko osoblje jer imaju sve uslove da pruže adekvatnu medicinsku pomoć. 

 

 

- Ovo je jedan od trenutno najbolje sređenih domova zdravlja na jugu Srbije i ovako bi trebalo da izgleda svaki dom zdravlja u našoj zemlji - rekao je Lončar.

Najavio da će ovaj dom zdravlja u septembru dobiti rendgen aparat, kao i da će uskoro lekari specijalisti iz Leskovca dolaziti u Medveđu kako bi pregledali pacijente, a to će građanima uštedeti vreme i novac.

U nastavku posete Lončar je obišao Sijarinsku banju u opštini Medveđa gde je najavio da je država izdvojila sredstva za potpunu rekonstrukciju te banje: "Banja će biti kompletno rekonstruisanja, izgledaće potpuno drugačije, radi se projekat i čim bude gotov - kreće se sa obnovom. Novac za to je obezbeđen". On je dodao da će se od oktobra u tom delu graditi i novi spa centar kako bi se kapaciteti banje još vise proširili. Najavio je da će u banjskom lečilištu u septembru biti primljeno četiri lekara i 15 fizioterapeuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading