UPORNO ODBIJAJU DA ODGOVORE NA PITANJA SRPSKOG TELEGRAFA: Krik pet dana ćuti odakle im JMBG dece funkcionera

Autor:

Vesti

22.08.2019

05:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Mreže za istraživanje kriminala i korupcije, koji, istražujući aktuelne državne funkcionere, dolaze na nepoznati način do njihovih matičnih brojeva, ali i matičnih brojeva njihove maloletne dece, već peti dan odbijaju da odgovore na pitanje koje im je postavio Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Maca pojela jezik: Stevan Dojčinović

Naime, iz Krika su, pod izgovorom istraživačkog novinarstva, od državnih organa tražili podatke o maloletnoj deci najviših državnih funkcionera, između ostalih i Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, što su nam praktično i potvrdili pre nekoliko dana u odgovoru na naše direktno pitanje, o čemu smo već pisali.

U međuvremenu, naš list je došao do saznanja da Krik raspolaže matičnim brojevima osoba koje istražuje, uključujući i maloletnu decu državnih funkcionera. Pokušali smo da saznamo na koji način i od koga novinari Krika dobijaju matične brojeve državnih funkcionera i njihove maloletne dece, međutim, odgovora na to pitanje nema već pet dana.

U pitanju je ozbiljno krivično delo jer su na neovlašćen način došli do podataka kojima se ugrožava bezbednost dece

Advokat Svetozar Vujačić za Srpski telegraf kaže da je reč o ozbiljnom krivičnom delu zbog kog bi tužilaštvo moralo da reaguje.

- Zaštićeni su podaci punoletnih lica, a o maloletnim i da ne govorim. U pitanju je ozbiljno krivično delo jer su na neovlašćen način došli do podataka kojima se ugrožava bezbednost dece. Na tužilaštvu je da reaguje po službenoj dužnosti i pokrene postupak, ali sumnjam u to jer se nije reagovalo ni zbog težih stvari - poručuje Vujačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading