Krvnik potpisao dve smrtne presude: Haradinaj otkrio ko je protiv njega svedočio u Hagu

Autor:

Vesti

21.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od vođa terorističkog OVK i premijer prištinske vlade u ostavci Ramuš Haradinaj nacrtao je mete na čelu dvojici nekadašnjih saboraca i stavio ih praktično na vrh spiska za likvidaciju. Njih dvojica su, kako je naveo u TV emisiji, u Hagu propevali pred Specijalnim tužilaštvom za ratne zločine.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je tokom gostovanja na televiziji T7 optužio Redžepa Seljimija i Rustema Mustafu, inače svoje sadašnje političke rivale, rekavši da su u iskazima haškom tužilaštvu sarađivali sa tužiocem. Ako se uzme u obzir da su pod sumnjivim okolnostima stradali ili brutalno bili likvidirani svi ključni svedoci najstrašnijih zločina šiptarskih terorista pod vođstvom Haradinaja, nije preterano reći da je Seljimiju i Mustafi izrečena smrtna presuda.

- Redžep Seljimi pevao je pred tužilaštvom, kao i Rustem Mustafa - poručio je Haradinaj u TV emisiji.

Na pitanje novinara T7 šta misli pod pevanjem, odlazeći kosovski premijer je poručio da to kaže u smislu da su poslanik Samoopredeljenja Seljimi i bivši poslanik u parlamentu Mustafa razgovarali sa specijalnim tužiocima, dok za sebe kaže da se branio ćutanjem.

Misteriozne likvidacije

Podsetimo, Haradinaj je u Hagu oslobođen najtežih optužbi, u najvećoj meri zato što su svedoci pobijeni ili su misteriozno nestali. Ljudi, mahom Albanci koji su pristajali da svedoče, likvidirani su na razne načine - gaženi su, upucavani, nasmrt prebijani, navodno su se sami ubijali...

- Za razliku od njih, ja sam načinio drugi izbor, branio sam se ćutanjem - naveo je Haradinaj.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže za Srpski telegraf da su i Seljimi i Mustafa osumnjičeni u Hagu kao važniji komandanti OVK, a njihovo "pevanje" tumači kao otkrivanje nečega što Haradinaju nikako nije po volji.

Drecun: Ovo je njegova poruka da niko od osumnjičenih, koji bi dalje trebalo da daju iskaz, ne priča ni o čemu

- Ovo je njegova poruka da niko od osumnjičenih, koji bi dalje trebalo da daju iskaz, ne priča ni o čemu što je OVK radila, niti da otkrivaju strašne zločine. Mislim da on to radi i zbog unutrašnjih potreba, jer su na redu izbori, a Haradinaj sebe hoće da predstavi kao junaka koji i posle toliko godina štiti OVK, dok su ovi izdali tu njihovu borbu za oslobođenje, pa su sad progovorili. Samim tim što je rekao propevali, znači da ima nešto loše što žele da sakriju od tužilaštva - istakao je Drecun.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

21.08.2019 07:16

Kamo sreće da se šiptari potamane između sebe,jwr od Haga nema ništa.Pare,samo pare.