"Vučić se nikada ovako temeljno nije spremao za sastanak"

Autor: Tanjug

Vesti

19.08.2019

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompema biće suštinski, a ne samo formalnog karaktera.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Navodi se da će visoki američki zvaničnik posle sednice SB UN o Bliskom istoku organizovati ručak samo za Vučića. Tema će biti Kosovo, a u timu predsednika Srbije kažu da on potpuno spreman ide na sastanak.

- Predsednik Vučić se nikada ovako temeljno nije pripremao kao za ove sastanke u Njujorku - navode u Vučićevom timu.

Predsednik Srbije će tokom boravka u Njujorku imati i druge sastanke a glavna tema svih biće upravo Kosovo.

 

 

Prema saznanjima, Vučić će tražiti zaštitu za srpski narod na KiM , ali pre svega insistiraće u razgovoru sa Pompeom da SAD izvrše pritisak na vlast u Prištini da ukine takse na robu iz Srbije.

Vučić će poslati jasnu poruku sagovorniku da bez toga nema povratka za pregovarački sto.

- Predsednik će od najveće sile sveta tražiti balansirani i fer pristup rešavanju kosovskometohijske krize. Posle ove posete stvari će biti mnogo jasnije kada je u pitanju pogled na budućnost Srbije, posebno u smislu američke politike prema južnoj srpskoj pokrajini - kaže izvor.

Iznenadni poziv Pompea Vučiću govori u prilog tezi da se Americi sa rešavanjem kosovskog problema i da želi da preuzme ključnu ulogu u tom procesu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading