NA FINJAKA! Zorana oladila bivšeg ministra: Veljo, dođi i ti na otvaranje “Miloša Velikog"

Autor: Tanjug

Vesti

16.08.2019

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrurkture Zorana Mihajlović, rekla je da je puštanje u saobraćaj novog auto-puta “Miloš Veliki” važan dan za Srbiju i njene građane i da su na otvaranje dobrodošli svi, pa i bivši ministri, o čijim rezultatima su građani Srbije već dali svoj sud.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Činjenica je da je u Srbiji u prethodne četiri godine izgrađeno oko 300 kilometara auto-puteva, baš kao što je iza Velimira Ilića ostala neuspela koncesija za auto-put Horgoš-Požega i deonica Ub-Lajkovac, koja je išla “iz njive u njivu” - istakla je Mihajlović reagujući na izjave nekadašnjeg ministra građevinarstva i urbanizma Velimira Ilića, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ona je navela i da je činjenica da je otvaranje radova na deonicama od Obrenovca do Ljiga, kojima se hvali Ilić, bilo protokolarno, jer radovi nisu mogli da počnu pre efektivnosti kredita koja je nastupila tek u 2015. godini.

- Činjenica je i da smo zatekli takav projekat za ove deonice da je tokom realizacije bilo potrebno oko 300 izmena glavnog projekta - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da ništa nije bila bolja situacija ni na svim drugim projektima koje je aktuelno Ministarstvo nasledilo, jer su svi projekti stajali - od Žeželjevog mosta, preko Ipsilon kraka, do ruskog kredita za železnicu i auto-puta na Koridoru 10.

 

 

- Pre nego što neko kaže da je “železnica zanemarena” trebalo bi da je barem iz medija informisan da je u prethodne četiri godine rekonstruisano više od 500 kilometara pruga na železničkom Koridoru 10, barskoj pruzi i regionalnim prugama, i da se gradi prva brza pruga u regionu. Da podsetim, prethodno su, po oceni Svetske banke Srbije na železnici izgubljena dva i po investiciona ciklusa - naglašava ona.

Prema njenim rečima, o tome koliko su prethodni ministri strateški razmišljali o razvoju vodnog saobraćaja najbolje govori podatak da od 2008. do 2013. godine u njega nije uložen ni jedan evro, a da je danas vrednost projekata u vodnom saobraćaju oko 380 miliona evra.

Isto tako se zna i kakvo smo građevinarstvo zatekli, a kakvo je danas kad imamo elektronsku građevinsku dozvolu, više od 40.000 aktivnih gradilišta i rekordnu vrednost izvedenih građevinskih radova od 344,7 milijardi dinara u 2018, dodala je ministarka.

- Građani Srbije dobro znaju i vide ko je i kako radio, jer iza svakog od nas ostaju rezultati. Jedan od tih rezultata je i novi auto-put “Miloš Veliki” koji će u nedelju biti otvoren i još jednom pozivam sve da u nedelju dođu na taj veliki događaj, uključujući i bivšeg ministra Velimira Ilića - poručila je Mihajlović.

Lider Nove Srbije i nekadašnji ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić rekao je ranije danas za N1 da je on radio Koridor 11 i da se na tome radilo još u vladi Vojislava Koštunice. On je rekao i da nije pozvan na otvaranje u nedelju i dodao da mu je bilo žao što nije bio na otvaranju Ljiga jer je, kako kaže, najveci deo te deonice uradio kao ministar.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading