Dačić o ispadima Crne Gore: Vlast u Podgorici proživljava krizu identiteta

Autor: Tanjug

Vesti

15.08.2019

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da mu je drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta, što se, prema njegovim rečima, ne bi moglo reći i za političko rukovodstvo u toj zemlji. On je povodom najnovijih poteza crnogorskih vlasti rekao da neće posegnuti za reciprocitetom jer bi ispaštao narod u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

- Meni je pre svega drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta, što se ne bi moglo reći za političko rukovodstvo u toj zemlji. U diplomatiji je načelo reciprociteta jedan od postulata bavljenja tom profesijom, međutim uvođenjem tog principa u odnose sa Crnom Gorom ispaštao bi narod u toj zemlji, a to je za Srbiju neprihvatljivo - kazao je Dačić za "Blic".

On ističe da, koliko vidi, pogoršanje odnosa sa Srbijom nije donelo Crnoj Gori ništa dobro po pitanju turističke sezone, jer narod neće da letuje i troši novac tamo gde nije dobrodošao.

"Blic" podseća na neke od poteza Podgorice koji ne idu na ruku održavanju dobrih odnosa Crne Gore sa Srbijom i pominje predlog predsednika Mila Ðukanovića da se formira pravoslavna crkva Crne Gore bez nacionalnog predznaka.


Navodi i zabranu koncerta trubača iz Guče u Herceg Novom pod pritiskom javnosti, kao i najavu tamošnjeg Ministarstva kulture da će podneti krivične prijave zbog humanitarnog koncerta "Za naše KiM" pre četiri dana na Kanli-kuli, a povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godine Kosovske bitke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading