Pacoli zahvalan Makedoniji zbog sramnog oslobađanja Morine!

Autor: Tanjug

Vesti

15.08.2019

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Bedžet Pacoli izrazio je zahvalnost Severnoj Makedoniji zbog njene odluke da oslobodi iz pritvora bivšeg pripadnika terorističke OVK Tomora Morinu i odbije zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Bedžet Pacoli

- Zahvalan sam vlastima Severne Makedonije zbog principijelne odluke da se bave ovim slučajem i zbog saradnje koju smo imali kako bi ga rešili na najbolji način - napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Osnovni krivični sud u Skoplju ukinuo je juče meru pritvora za Morinu. Sud je odredio Morini mere opreza, odnosno privremeno oduzimanje ličnih dokumenata, pasoša i lične karte, kako bi bio onemogućen da napusti državu.


Odluku je saopštilo veće Osnovnog krivičnog suda u Skoplju nakon dobijanja rešenja Vrhovnog suda Severne Makedonije kojom se potvrđuje odluka da nisu ispunjeni uslovi za izručenje Tomora Morine Srbiji.

Tomor Morina je pre dve nedelje uhapšen na graničnom prelazu Blace po Interpolovoj poternici, koja je izdata na zahtev Srbije. On je u Srbiji optužen za ratne zločine na KiM tokom 1998. i 1999. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

15.08.2019 12:32

Severna Makedonija ili severna Albanija,šta mislite.