Milo, sramoto, smetaju ti srpski simboli! Krivična prijava zbog pesme "Tamo daleko"

Autor:

Vesti

15.08.2019

05:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika sramota za Crnu Goru i Crnogorce, sad im smetaju i srpske zastave i pesme! Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo je juče da će podneti krivičnu prijavu protiv organizatora multimedijalnog koncerta održanog u ponedeljak u okviru programa "Trg od ćirilice" u Herceg Novom zbog, kako se navodi, isticanja simbola drugih država, skrnavljenje himne Crne Gore uz političke i nacionalističke poruke.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Iz tog resora poručuju da su sigurni da postoji mnogo boljih načina za promociju domaćeg, regionalnog i šireg muzičkog stvaralaštva tokom sezone - dovoljno je videti, zapravo, ostale festivale na Crnogorskom primorju.

S tim u vezi, oni su pozdravili odluku budvanske opštine da, nakon oštrih reakcija crnogorske javnosti, odustane od ideje organizacije koncerta trubača iz Guče u tom gradu.

- Ali, na "programe", nalik onom u ponedeljak uveče, ministarstvo kulture i država Crna Gora neće ćutati, naprotiv. Od sada svako kome koncept "manifestacija kulture" bude paravan za nacionalističke poruke i kršenje zakona, odgovaraće na način kako je to regulisano propisima ove države - poručili su iz ministarstva kulture.

Smatraju da smotre kulture ne smeju da budu izgovor za organizaciju nacionalističkih skupova, a posebno kada se, kako kažu, kao u slučaju Herceg Novog, njima negira crnogorski identitet.

- Žalimo što je Herceg Novi bio domaćin ovog programa, tim pre jer smo nedavno na istom mestu mogli da ispratimo festival sasvim drugačijeg tipa - koji u mnogo lepšem svetlu promoviše i taj grad i Crnu Goru - istakli su crnogorskom ministarstvu kulture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

15.08.2019 07:50

Ponašaju se kao da su ustaškog roda.To je kad čuvaš zmiju u nedrima,godinama.