Ne pitajte mene jer ja volim žene! Evo kako su reagovali ministri na aferu "transvestit"

Autor: I. Ž.

Vesti

15.08.2019

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf juče je ekskluzivno objavio da jedna strana služba (radi se o jednoj od najmoćnijih zemalja sveta) poseduje eksplicitne snimke srpskog ministra koji je u vezi s transvestitom i da tim snimcima hoće da ga ucenjuju da bi radio za njihove interese.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Vlada Srbije

Tragom te informacije zvali smo redom ministre iz Vlade Srbije, a najzanimljiviji odgovor, upravo rečenicom koju smo citirali na početku teksta, dao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

S druge strane, većina njegovih kolega izbegla je direktan odgovor, navodeći da nema pojma o čemu se radi. Takve odgovore dali su nam ministri iz redova SPS, Aleksandar Antić i Ivica Dačić, dok ministar odbrane Aleksandar Vulin nije bio raspoložen da komentariše ovu temu.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović bio je kratak: "Budi bog s nama".

Najrečitiji je bio ministar za rad Zoran Đorđević.

- Kao ministar koji se nalazi na čelu resora u čijoj su nadležnosti antidiskriminacija i rodna ravnopravnost, smatram da je neprikladno da se osobe LGBT populacije nazivaju pogrdnim imenima. Svako mora da vodi računa o svom ponašanju, posebno osobe koje su visokopozicionirane u političkoj sferi. Ministri bi trebalo da se ponašaju odgovorno i moralno, a u slučaju da svesno učine nešto nemoralno, moraju da snose posledice. Svako je odgovoran za svoje ponašanje - poručio je Đorđević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading