(VIDEO) MNOGO NEISTINA NA TV N1: Neuspeli pokušaj da se po svaku cenu odbrani tužilac Ilić koji predmete "krije u fioci"!

Autor: Republika

Vesti

13.08.2019

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas su gosti TV N1 bili Sofija Mandić iz Ceprisa i Radovan Lazić član Državnog veća tužilaca, predsednik UO Udruženja tužilaca i član UO Ceprisa koji imaju svoje predstavnike u Državnom veću tužilaca i koji i te kako imaju odgovornost u vezi izbora i napredovanja tužilaca, kao i u vođenju disciplinskog postupka.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Sofija Mandić i Radovan Lazić

Međutim, paradoks je to što je član istog DVT i rukovodilac istog Udruženja tužilaca upravo Goran Ilić kog "objektivno brane".

Razlog njihovog gostovanja jeste "javna odbrana" Gorana Ilića od disciplinske prijave Maria Spasića. Već u prvoj rečenici Radovan Lazić je napravio gaf i rekao da će o prijavi odličiti disciplinski tužilac DVT.

Nažalost, prećutao je činjenicu da je disciplinski tužilac biran od strane članova DVT, između ostalog i Lazića i Ilića kao i da je član Udruženja tužilaca. Takođe je izneta neistinita tvrdnja da Goran Ilić ima legitimitet svojih kolega iz razloga što je biran od strane  kolegijuma Republičkog tužilaštva, odnosno glasovima Republičkog tužioca i njenih zamenika.

Imajući u vidu ovu činjenicu, i Mandić i Lazić su pokušali da dezavuišu gledaoce i prikažu da je RJT pod uticajem izvršne vlasti i parlamenta, ali su zanemarili činjenicu da je RJT zaslužan što je Goran Ilić danas drugi čovek tužilaštva i što je zamenik predsednika DVT.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading