Bahatog Sergeja policija uhvatila u vožnji bez vozačke dozvole i kacige

Autor:

Vesti

13.08.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahati lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović nastavlja da ugrožava bezbednost građana Srbije i predstavlja opasnost svaki put kad kroči na ulicu, ali i kad sedne za volanom. Ovog puta bezobrazluk i neodgovorno ponašanje demonstrirao je na svojoj vespi, direktno ugrožavajući druge vozače, ali i pešake.

Foto: e-stock/NENIŠKA
Sergej Trifunović

- Glumac Sergej Trifunović je u subotu na nedelju kod Trga Nikole Pašića uhvaćen kako vozi vespu. Naravno, bez dozvole i kacige. Zbog toga je isključen iz saobraćaja - otkrivaju izvori Srpskog telegrafa.

Ipak, ostaje nejasno da li je glumcu oduzeta dozvola ili je istekla s obzirom na to da nismo uspeli da stupimo u kontakt s njim.

Ovo, međutim, nije prvi slučaj da Trifunović demonstrira bahato ponašanje u vožnji. Krajem juna ove godine šef PSG imao je saobraćajnu nesreću kod Mladenovca, a u izjavi za medije poručio je da nije ništa strašno i da je super raspoložen (izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta, tom prilikom devojka koja je bila sa njim zadobila je povrede...)

Trifunović 15 puta prekoračio brzinu, prošao kroz crveno, pet puta vozio neregistrovan auto, nepropisno preticao

- Bili smo danas na protestu, imamo tim-bilding u Kragujevcu, pa večeras idemo na Arsenal fest. Sve je OK, u super sam raspoloženju. Što se nesreće tiče, nije ništa strašno, ne znam čemu ovo. Otpao mi je branik, bukvalno, samo to, možda i štop-svetlo - rekao je Trifunović kroz smeh.

Trifunovićev bezobrazluk

Foto: Twiter.com/Arhiv Državne Bezbednosti
Sergej Trifunović

- nekoliko puta snimljen kako vozi motor bez zaštitne kacige

- prema sopstvenom priznanju, neki problem sa kolima "dva puta mesečno"

- krajem juna ove godine imao saobraćajnu nesreću kod Mladenovca

- izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta. Tom prilikom devojka koja je bila s njim je povređena

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Sergej Trifunović se bahati na vespi

Kako je dodao, sa kolima mu se "desi slično dva puta mesečno". On je, takođe, u više navrata primećen kako motor vozi bez kacige, pa je tako prošle godine snimljen kako opušteno krstari beogradskim ulicama, čime je ugrozio život vozeći bez zaštitne opreme, a da ga je zaustavila saobraćajna policija, Trifunović bi morao da plati kaznu od 10.000 dinara.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović u izjavi za Srpski telegraf osuđuje ovakvo ponašanje.

Damir Okanović, Komiteta za bezbednost saobraćaja: Opominjem sve javne ličnosti da imaju dvostruku odgovornost za bezbedno ponašanje u saobraćaju

- Kazna za nenošenje kacige je 10.000 dinara, vožnja ako je istekla važnost dozvole do šest meseci, jeste 5.000 dinara, vožnja, ako je istekla važnost dozvole više od šest meseci, od 10.000 do 20.000 dinara... Opominjem sve javne ličnosti da imaju dvostruku odgovornost za bezbedno ponašanje u saobraćaju. Kao i svi, dužni su da se ponašaju bezbedno kako ne bi ugrozili ni sebe ni ostale učesnike u saobraćaju, a kao javne ličnosti dužni su da daju dobar primer ostalima - zaključuje Okanović.

Novčane kazne

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- 10.000 - nenošenje kacige

- 5.000 - vožnja ako je istekla važnost dozvole do šest meseci

- 10.000-20.000 - vožnja ako je istekla važnost dozvole više od šest meseci

* sume su u dinarima

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading