(FOTO) Do novembra put Smederevska Palanka-Velika Plana: Ministarka obišla radove, u Cerovcu je dočekali meštani!

Autor: Republika

Vesti

12.08.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na rekonstrukciji državnog puta Velika Plana - Smederevska Palanka i poručila da država u obnovu puteva u Podunavskom okrugu ulaže 1,4 milijarde dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen i ministarka Zorana Mihajlović

Nakon obilaska radova sa načelnikom Podunavskog okruga Nebojšom Pavlovićem i predsednicima opština Smederevska Palanka i Velika Plana, Nikolom Vučenom i Igorom Markovićem, Mihajlović je rekla da put Velika Plana-Smederevska Palanka mora da bude završen do novembra.

- Znate kako kažu, koliko država ulaže u puteve i železnicu tom brzinom se država razvija. Nema više okruga i dela Srbije gde se ne ulaže u puteve. To je ono što nam daje mogućnost da možemo da pričamo o novom investicionom ciklusu - rekla je Mihajlović, a prenela TV Jasenica.

Naglasila je da je put Velika Plana-Smederevska Palanka važna veza ka Koridoru 10, a da će na zahtev građana u Velikoj Plani koji su se, kaže, s pravom bunili, uz rekonstrukciju puta graditi i kanalizacija.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Izgradnja puta Smederevska Palanka-Velika Plana biće gotova do novembra

Put će doći tačno do tog dela gde nema kanalizacije, opština će završiti svoje planove zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima. Uradićemo kanalizaciju. Kad se bude završila Putevi Srbije će nastaviti dalju izgradnju puta. Bilo bi besmisleno, i tu građani potpuno u pravu, da napravimo prelep, odličan put i širi nego što je bio, bezbedan, a da nemamo u tom delu kanalizaciju”, rekla je Mihajlović.

Ministarka je navela da se pored 1,4 milijardi dinara koje se ulažu u rekonstrukciju puteva u Podunavskom okrugu, za tu namenu koristi I kredit Svetske banke od oko dve milijarde dinara.

- Moj zadatak je da putevi budu bezbedni, da putevi mogu da povežu ljude. Treba svi zajedno da pozovemo vozače da poštuju saobraćajne propise i voze bezbedno, da zaista učinimo sve što je našoj moći, a to je moć pojedinca, da ne bude saobraćajnih nesreća - poručila je Mihajlović. Kako je rekla, nastoji se da se poštuju rokovi za rehabilitaciju i rekonstrukciju puteva u okruzima u Srbiji.

- Mi smo tu da pomognemo da ljudi imaji normalan život, a to podrazumeva dobar put, dobru komunalnu i energetsku infrastrukturu, mogućnosti da kompanije dođu i otvaraju nova radna mesta, a vrh svega je da građani ostanu ovde, da ne idu iz Srbije - kaže Mihajlović.

Posle obilska radova na izgradnji pta Velika Plana - Smedervska Palanka u koji će biti uloženo oko četiri miliona evra, Mihajlović je obišla i novoizgrađeni put u selu Cerovac u opštini Smederevska Palanka gde je razgovarala sa građanima.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Ministarka Mihajlović u centru sela Cerovac

Do sada je završeno 3,7 kilometara puta u tom selu, do kraja septembra biće završeno još oko tri kilometra, a Mihajlović kaže da za Vladu Srbije i predsednika Aleskandra Vučića nema malog i velikog puta, jer su svi podjednako važni.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Za ministarku upriličen doček ispred OŠ "Milija Rakić" u Cerovcu

Navela je da je sa predstavnicima lokalne samouprave u Smederevskoj Palanci dogovoreno da se napravi spisak i ostalih lokalnih puteva koje treba izgraditi, te da za razliku od vlasti koja je samo obećavala a nije uradila ništa, sadašnja vlast brine o gradjanima i rešava njihove problem.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Ispred škole se okupio i veliki broj meštana

Predstavnici lokalnih samouprava u Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani, kao i načelnik Podunavskog okruga zahvalili su predstavnicma države na brizi o tom delu Srbije I naveli važnost puta koji povezuje dve opštine, te naglasili da se obećanja koja je pre oko pet meseci dao predsednik Vučić ispunjavaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading