Lazanski: Ovo što lupetaju u Prištini ne treba uzimati za ozbiljno

Autor: Informer, Republika

Vesti

12.08.2019

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojni analitičar Miroslav Lazanski nazvao je lupetanjem izjavu brata bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Dauta Haradinaja, da će kosovske bezbednosne snage, odnosno, kako je rekao, kosovska vojska, "imati najmodernije oružje u regionu"

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Lazanski

-Više nego komična izjava Dauta Haradinaja, ali bilo je i u našim medijima u kojima se omalovažavalo ono što smo od Rusije dobili, a dobili smo oklopne automobile, koji nemaju veze sa zarđalim oružjem, to su najnovije verzije oružja. Oni jesu izvorno stari, ali su toliko modifikovani da predstavljaju poslednju reč tehnike - naglasio je Lazanski, podsetivši da su pojedini avioni u SAD još iz doba vijetnamskog rata.

 On dodaje da se menja elektronika, ali ako mu promenite elektroniku, borbenu stanicu, dodate oklop, onda to više nije to vozilo već moderno vozilo. 

- Ali kod nas postoji ta vrsta zlobe koja se politizuje. Svi napadi na to su političke naravi, nema tu tehničko-tehnoloških primedbi, jer ja bih voleo da neko istrči sa argumentacijom nekom, ali sve se svrsta u vrstu političke primedbe - istakao je Lazanski i dodao da ovo što "lupetaju", Prištini ne treba uzimati za ozbiljno. 

On ne isključuje mogućnost naoružavanja Prištine, ali misli da je to više sakupljanje političkih poena pred izbore.

 - Treba voditi računa jer su SAD priznale Kosovo, imaju vojno-tehničku saradnju, pa ne bi bilo čudno da odluče da ih naoružavaju, a to bi onda bilo kršenje rezolucije 1244 i morali bismo da reagujemo u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija - zaključio je Lazanski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading