Najgora drukara! Mirković Crnogorcima nudio navodno kompromitujuće informacije o Srbiji da bi izbegao hapšenje

Autor: Tanjug

Vesti

10.08.2019

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik Skupštine Grada Zaječara Saša Mirković pokušao je da se stavi na raspolaganje crnogorskoj službi bezbednosti kako bi sebe sačuvao od hapšenja, a zauzvrat je nudio navodno kompromitujuće informacije o državnim zvaničnicima Srbije, pišu "Novosti".

RepublikaFoto: ZA MEDIA
Saša Mirković

Izvori tog lista navode da su operativci u Podgorici procenili da Mirković nije relevantan izvor i prelomili su da ga uhapse po poternici iz Srbije, posle više meseci praćenja i prisluškivanja.

Mirković se, prema saznanjima "Novosti", kretao na relaciji od prestonice crnogorskog turizma, Budve, do Podgorice, ali je u nekoliko navrata putovao i u Severnu Makedoniju.

On je navodno bio uplašen posle obelodanjivanja korupcionaške afere u Skoplju zbog svojih veza sa Zoranom Bašanovićem, savetnikom makedonskog premijera Zorana Zaeva, čija se uloga u skandalu još ispituje, pise lst.

Mirković, koji je u subotu ujutru izručen Srbiji, osuđen je pre dve godine na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića u Zaječaru, kojom je oštetio budžet grada za 14 miliona dinara,

 

 

Mirkoviću je presuda izrečena 2017. godine, ali, kako je on otkazao punomoće svom advokatu, presuda nije mogla da mu bude uručena, pa je za njim raspisana međunarodna poternica.

Oduzet mu je pasoš i bilo mu je zabranjeno da napušta zemlju.

Mirković je osuđen jer je prekoračio ovlašćenja i preskočivši postupak javnih nabavki, svojoj tadašnjoj saradnici Mileni Trajković dao nalog da nabavi novogodišnje paketiće.

Trajković je osuđena na osam meseci uslovne kazne.

Prema nalazima veštaka i izjava svedoka, kojima je dokazana krivica Mirkovića, on je nabavku paketića ugovorio sa vlasnikom firme OFI, a svojoj saradnici usmeno naložio da je sprovede.

Iako je pravo da rasplaže javnom nabavkom imao gradonačelnik, a ovlašćenja za to nije imao Mirković, tadašnji gradonačelnik Velimir Ognjenović rekao je na suđenju da se "on ni za šta nije pitao", navode "Novosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading