Otkrivamo šta je rekao u iskazu nakon hapšenja: Englez pratio ženu i bebu Predraga Malog!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapsila Engleza N. A. (43), koji je pratio i presreo na ulici suprugu Predraga Malog, brata ministra finansija Siniše Malog. On je Milicu Andrić, koja je gurala kolica s bebom, pratio do zgrade u kojoj živi sa Malim i pokušao da uđe unutra za njom, ali ga je sprečio radnik obezbeđenja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
CRNO NA BELO: Kamera snimila N. A.

N. A., koji je rođen u Velikoj Britaniji, a ima prebivalište u Beogradu, saslušan je kao osumnjičeni za krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Srpski telegraf ekskluzivno objavljuje njegov iskaz koji smo dobili iz advokatskih krugova.

PRAVI SE NAIVAN

U svojoj odbrani N. A. je negirao sve što mu se stavlja na teret, ali se u pojedinim tvrdnjama sam upleo u očigledne laži, što postaje jasno posebno kada se uporedi sa iskazima koje su kao svedoci dali Andrićeva i radnik obezbeđenja. Neke njegove tvrdnje demantuju i snimci kamera.

Foto: Privatna arhiva
Tekst potpisa

- Bio sam u marketu u Ruzveltovoj ulici, a kad sam krenuo ka Vukovom spomeniku, primetio sam devojku koja je išla ispred mene i gurala kolica sa bebom. I zapazio sam je jer je bila provokativno obučena, imala je kratku suknju, oskudno je bila obučena i nosila je, čini mi se, i štikle. Izrevoltiran time, prišao sam joj i pitao je da li je ona majka bebe ili sestra, na šta mi je odgovorila da je majka. Ona je zatim nastavila da ide Ruzveltovom i više nismo imali nikakvu komunikaciju - ispričao je N. A.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Milica Andrić

Dodao je da je nastavio da ide za njom, i to navodno zato što je hteo da je pita zašto tako obučena šeta bebu.

- Ja smatram da je to neprikladno i zato sam i hteo da je pitam. Zato sam i nastavio da je pratim. Došao sam do haustora zgrade, a ona je već ušla u zgradu. Tada sam video radnika obezbeđenja, koji me je presreo, ali ja nisam ni imao nameru da uđem u zgradu - izjavio je N. A.

LEVA ILI DESNA?

Istakao je i da se nije predstavio kao novinar Krika, te napomenuo da nijednog novinara čak i ne poznaje, a navodno nije ni imao saznanja ko je ona.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali

- Takođe, nije tačno da sam je pitao: "Gde živite?". Želim da dodam da nakon našeg kratkog razgovora nije delovala uplašeno niti je užurbanim korakom išla ka zgradi. Navedenog dana ja sam sve vreme držao u ruci mobilni telefon, ne znam da li u levoj ili desnoj, a ništa nisam snimao niti slikao, već ga inače iz navike držim u ruci jer često odgovaram na pozive i poruke - rekao je N. A.

Na pitanje branioca osumnjičeni je izjavio da nema diktafon niti je tog dana imao bilo kakav diktafon sa sobom.

Mada smo ovim povodom stupili telefonom u kontakt sa N. A., on nije želeo ništa da komentariše.

Svedočenja žene Predraga Malog i radnika obezbeđenja

Iskaze su kao svedoci dali i Milica Andrić, odnosno radnik obezbeđenja zgrade. Ono što su oni rekli direktno demantuje ono što je izjavio N. A.

Milica Andrić navela je da se vraćala iz prodavnice iu da je videla nepoznatu osobu za koju je imala utisak da nju čeka, jer se samo njoj obratio.

- Kada sam stigla do njega, rekao mi je: "Izvinite, ja sam novinar Krika, imao bih nekoliko pitanja da postavim" i odmah me je pitao: "Da li ste joj majka ili sestra", misleći na bebu. Odgovorila sam da sam majka, nakon čega me je on pitao gde živim. Ja sam se tada uplašila i nastavila da hodam ka svojoj zgradi u kojoj živim. Nisam se okretala, a kasnije mi je radnik obezbeđenja rekao da je išao za mnom i da je hteo da uđe u zgradu ali da mu on nije dozvolio. Nakon ovog događaja osetila sam se jako uznemireno i uplašila sam se za svoju bezbednost - navela je Andrićeva i opisala da je nepoznati mladić držao u ruci nešto nalik na telefon ili neki sličan uređaj.

Radnik obezbeđenja V. V. potvrdio je reči Andrićeve.

- Video sam Milicu kako sa kolicima ulazi u zgradu, a za njom je išlo nepoznato lice i hteo je da uđe u zgradu. Zastao je kada me je video, a ja sam ga zamolio da napusti zgradu. U levoj ruci je držao mobilni telefon, a u desnoj diktafon. To sam primetio, jer su i prethodnog dana kod zgrade bili novinari Krika sa kojima smo imali problem jer su hteli da slikaju zgradu. Isto veče je došla policija i tražila uvid u snimak.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ceca

09.08.2019 04:55

Policija je pokazala svoju efikasnost.