SLAVLJE PRERASLO U KATASTROFU: Naprednjaci vatrometom spalili šumu!

Autor: vranjske.co.rs

Vesti

11.09.2017

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naprednjački vatromet, priređen u petak uveče povodom velike žurke članova i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS), izazvao je požar u šumi u blizini Crkkve Sv. Proroka Ilije u Vranjskoj Banji, javio je izveštač Info Vranjskih sa lica mesta.

RepublikaFoto: facebook.com/Novine VRANjSKE - Novine VRANJSKE
Slavlje prepaslo u katastrofu

- Požar je izbio od iskre od vatrometa, u blizini kuća koje se nalaze u naselju podignutom pre tridesetak godina u neposrednoj blizini banjske crkve. Izazvao je veliko uznemirenje meštana i prava je sreća da se nije proširio na naseljeni deo mesta, što je izbegnuto samo brzom intervenijom vatrogasaca, jer je vatrena stihija krenula prema kućama - rekao je za Info Vranjske jedan od očevidaca.

Meštani bili preplašeni

Najveći broj žitelja koji žive u naselju iznad Crkve Svetog Proroka Ilije u Vranjskoj Banji, preplašio je požar u petak koji su izazvale iskre od vatrometa priređenog tokom slavlja naprednjaka na platou između Specijalne bolnice i restorana Kičer.

 - Iskre od vatrometa padale su po krovovima kuća, limenim krovovima garaža i po obližnjoj šumi, pa smo spremili kofe i burad sa vodom kako bismo se odbranili od vatrene stihije koja se od šume širila ka prvim kućama - ispričao je jedan od meštana ovog naselja.

Požar je zahvatio strmu planinsku stranu, od dela Banje iznad banjske crkve ka naselju Skenderci, duž puta za Branu Prvonek. Vatra je zahvatila oko pola hektara vrlo suvog zemljišta, gde i najmanja iskra može da izazove posledice nesagledivih razmera.

Požar pretio da zahvati kuće

Žitelji su za Info Vranjske ispričali da su odmah intervenisali vatrogasci i da je požar relativno brzo ugašen, ali da je postojala realna opasnost da vatrena stihija zahvati i prve kuće.

Velika naprednjačka žurka u Vranjskoj Banji, kojoj su prisustvovali skoro svi funkcioneri SNS iz Vranja i Vranjske Banje, tokom požara je na kratko prekinuta, ali je ubrzo nastavljena muzičkim programom, nakon što se saznalo da su vatrogasci ugasili požar.

Iznos materijalne štete izazvane požarom za sada nije poznat.

Nijedan lider naprednjaka iz Vranjske Banje nije bio dostupan za da prokomentariše ovaj događaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading