Mjanmar i Srbija ko braća rođena: 70 godina zajedno radimo u korist planete

Autor:

Vesti

08.08.2019

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković upoznala je ambasadora Republike Mjanmarske Unije Mjo Eja sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Biljana Popović Ivković i Mjo Ej

Popović Ivković se ovom prilikom zahvalila Vladi Mjanmara na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kao i podršci koju je ova zemlja pružila Srbiji na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola.

Ona je ponovila da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u ovu profesionalnu policijsku organizaciju predstavljao ozbiljan presedan i grubo kršenje međunarodnog prava i pravila samog Interpola.  

Ambasador Ej istakao je na sastanku da se međunarodno pravo mora poštovati i da mora biti iznad politike. 

Foto: MUP Srbije

Ambasador i državni sekretar su istakli gotovo sedamdeset godina dugu tradiciju prijateljskih odnosa Srbije i Mjanmara, kao i da dve zemlje imaju zajednički cilj koji se ogleda u očuvanju mira i međunarodne stabilnosti.

Popović Ivković i Ej su razgovarali i o unapređenju saradnje policija dveju zemalja, ističući da savremeni bezbednosni izazovi imaju globalni karakter.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading