Skandalozno: Stamatović poklanja Kosovo drugoj državi

Autor: Mediji, Republika

Vesti

08.08.2019

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović izjavio je danas da je ustupanje Kosova i Metohije međudržavnim ugovorom i na određeno vreme Rusiji, jedini način da Srbija sačuva tu teritoriju.

RepublikaFoto: Tanjug
Milan Stamatović

Prema njegovim rečima to je jedini način da Srbija sačuva teritorijani integritet i Kosovo u trenutku kada Tirana "usvajajući novi nacrt zakona o državljanstvu kojim se omogućava da albansko državljanstvo dobije svako čiji su preci albanskog porekla, više ni ne krije da ima nameru da pripoji sebi КiM".

- Zbog ovih najnovijih pretnji i operacije stvaranja ‘Velike Albanije’ na teritoriji Srbije, ne sme se odbacivati nijedna opcija, pa ni ta da Rusija upravlja Кosovom i Metohijom sve dok srpska zemlja i narod ne budu bili bezbedni - naveo je Stamatović u saopštenju za javnost.

Ustupanjem Kosova na taj način Rusiji, svi Srbi koji žive tamo „automatski bi postali i ruski državljani“, dodaje Stamatović.

Nenad Čanak, predsednik Lige Socijademokrata Vojvodine (LSV), ocenio je da Stamatovićeva izjava predstavlja "čin veleizdaje".

On je kazao da podseća Milana Stamatovića, kao i državne organe, da je ustupanje dela suverene teritorije Srbije zabranjeno Ustavom i predstavlja krivično delo i istkao da očekuje od državnog tužioca da reaguje i formira "predmet Stamatović".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stršljen

08.08.2019 13:31

Stranka" zdrava Srbija sa zdravim razumom",mada, trebalo bi razmisliti,možda bolje i to nego svi u veliku Albaniju vremenom.