Amerika pomerila rok: Tramp hoće rešenje za Kosovo do juna 2020?!

Autor: Tanjug

Vesti

07.08.2019

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su zacrtale novi rok za rešenje kosovskog problema, a kako Blic saznaje Trampova administracija pokušava da sve završi do juna naredne godine i zato se oštro protivi bojkotu predstojećih izbora. List piše da će Amerikanci u narednih nekoliko meseci učiniti sve da ubede srpsku opoziciju da uzme učešće na izborima koji će se održati na proleće naredne godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- U punom kapacitetu američka diplomatija radi na više frontova kako bi sporazum Beograda i Prištine bio potpisan do leta 2020 - kaže sagovornik lista.

Osim učestalih kontakata američkih zvaničnika sa vlastima u Beogradu i Prištini, diplomate iz SAD pokušavaju da približe vlast i opoziciju u Srbiji da kroz dijalog dođu do rešenja kako bi se izbegao bojkot izbora.

- Kada sporazum bude finiširan i kada uđe u parlament, Amerikancima će biti važno da u parlamentu budu predstavnici opozicije. Nije važno kako će glasati, već da sede u sali i glasaju - kaže sagovornik Blica iz diplomatskih krugova.

Našim zvaničnicima je, kako saznaje list, poručeno da će takse biti povučene, a sve bi trebalo da ide dosta lakše nakon Haradinajevog odlaska s mesta premijera, budući da je on najveći zagovornik istog.

- Rano je da se govori o tome šta će biti rešenje i šta je prihvatljivo za SAD. Prvi korak i prvi uspeh će biti da se dve strane vrate dijalogu jer bez toga ne možemo da učinimo ništa - navodi sagovornik lista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading