Stefanović: Priština čini sve da oteža Srbima život!

Autor: Tanjug

Vesti

07.08.2019

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom zabrane ulaska na KiM građanima sa srpskim pasošem, da vlasti na Kosovu na sve načine, čak i kada time potvrđuju suverenitet Srbije, pokušavaju da srpskom stanovništvu na KiM otežaju život.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

- Pokušavaju na svaki mogući način da otežavaju kretanje, protok robe - rekao je Stefanović i podsetio na druge mere Prištine koje su u suprotnosti i sa Ceftom i sa S SP-om.

Ministar je istakao da u Prišini time ne samo da pokazuju da ne nameravaju da se drže međunarodnih sporazuma, sporazuma koje su i sami potpisali, već da pokažu Srbima na KiM da nisu dobrodošli.


- To je skandalozno u 21. veku - podvukao je Stefanović.

On je dodao da bi pre nekoliko godina možda i rekao da se nada da će neko iz EU reagovati ili uraditi nešto, ali da se više ni ne nada, jer nije bilo ozbiljne reakcije ni kada je Priština uvela takse.

Stefanović je poručio da će Srbija nastaviti da se bori, a jedna od prvih prilika biće Interpol.

- Verujem da će većina zemalja članica Interpola na Generalnoj skupštini u Čileu pokazati da je privržena međunarodnom pravu i Rezoluciji 1244 - rekao je on.

Ministar je naveo da je jedini način da se Srbija pred međunarodnom javnošću bori pravom, da ukaže šta se radi protiv Srba i da se bori za njihov opstanak na KiM, za više investicija.


- Kao što se borimo da ljudi koji se bore za zemlju imaju pravo na stanove, na normalan život i bolje plate, da se isto tako borimo za Srbe na Kosovu i Metohiji. To je jedini ozbiljan odgovor koji država može da pruži - zaključio je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading