PALMA poručio Srbima sa Kosova i Metohije : Držite se Beograda, Vučića, Dačića i Srpske liste, sve drugo je protiv vas

Autor:

Vesti

07.08.2019

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, danas je odgovarao na pitanja turista iz Srbije u prostorijama svoje stranke u Paraliji.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Dragan Marković Palama

- Srbi sa Kosova i Metohije treba da slušaju šta im kaže zvanični Beograd i sve druge partije osim Srpske liste koje bi se eventualno pojavile na narednim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji, a koje bi navodno imale predznak "srpske" bile bi protivne interesima srpskog naroda i države Srbije - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Sadašnja opzicija u Srbiji, koja najavljuje osnivanje neke druge srpske partije na Kosovu i Metohiji, neka kaže koliko je puta, kada je bila vlast obilazila naš narod na Kosovu i Metohiji i šta su za njega učinili, osim što je u to vreme Priština jednostrano proglasila nezavisnost i što je današnja opozicija kada je bila vlast postavila ono katastrofalno pitanje pred Međunarodni sudom pravde u Hagu i što je premestila pitanje Kosova i Metohije iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju.

- Zvanični Beograd, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nikada neće da napuste Srbe sa Kosova i Metohije. Videli ste koliko je teško i Vučiću i Dačiću da svakodnevno lobiraju i bore se za srpske interese kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Došli smo do 15. države u svetu koja je najavila povlačenje priznanja jednostrano proglašene takozvane nezavisnosti Kosova. Priština više nema većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji gde se odlučuje o Kosovu i Metohiji, kao što su UNESKO i INTERPOL. Zasedanje Generalne skupštine INTERPOL - a održava se ove godine u Čileu, zemlji koja ne priznaje takozvano nezavisno Kosovo, a ni kosovske pasoše. Ja ne znam kako će Priština uopšte da prisustvuje Skupštini INTERPOL –a u Čileu, mogu samo sa pasošem Srbije. Na prošloj Generalnoj skupštini INTERPOL – a, od ukupno 135 zemalja, 68 je bilo za prijem takozvanog nezavisnog Kosova, 51 protiv i 16 uzdržanih, a za prijem je potrebna dvotrećinska većina. Ove godine će u Čileu Priština doživeti još veći poraz i to pokazuje koliko stvarno država priznaje takozvano nezavisno Kosovo. Srbima na Kosovu i Metohiji poručujem : - držite se Beograda, Vučića, Dačića i Srpske liste, sve drugo je protiv vas - istakao je Dragan Marković Palma u Kancelariji Jedinstvene Srbije u Paraliji, gde je razgovarao sa srpskim turistima iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore o aktuelnim temama i odgovarao na njihova pitanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading