I Zoran Ivošević napustio Jankovića, otkriveno i zašto!

Autor: Tanjug

Vesti

10.09.2017

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Zoran Ivošević poslednji je u nizu uglednih ličnosti koje su napustile Sašu Jankovića za manje od šest meseci, koliko je prošlo od predsedničkih izbora, kada je bivši Zaštitnik građana osvojio 16,36 odsto glasova.

Foto: Tanjug
Napusti Sašu Jankovića: Zoran Ivošević

Prema pisanju medija, Ivošević je nezadovoljan potezima koje je rukovodstvo PSG povlačilo, a Jankoviću je, kažu, zamerio što se nedovoljno bavi "velikim pitanjima" kao što su Ustav i Kosovo.

On sam kaže da će nastaviti da podržava PSG i da mu je Janković drag, ali je naveo da su na poslednjoj sednici osnivača, tokom Ivoševićevog obraćanja, drugi učesnici počeli da negoduju.

- Ako smo slobodni građani, onda to ne treba da se radi, već treba svako da se sasluša - ističe sudija, koji je, kako navodi, svoje nezadovoljstvo postupcima pojedinih članova pokreta izrazio u privatnom pismu Saši Jankoviću.

Ivošević, koji je član političkog saveta DS rekao je nedavno da prekid saradnje tog pokreta sa demokratama "doživljava kao lični stav Jankovića".

Bivšeg Zaštitnika građana su napustili neki ključni ljudi iz kampanje, među kojima i akademik Dušan Teodorović, koji je po formiranju pokreta postao član predsedništva.

Janković je o tome šturim saopštenjem obavestio javnost, navodeći da se Teodorović "povlači iz svih daljih aktivnosti u dogovoru sa ostalim članovima predsedništva".

Mediji su kasnije preneli da je upravo Teodorović obelodanio da su se iz Jankovićevog pokreta povukli i proslavljeni glumac Nikola Kojo, spisateljica Biljana Lukić, Peđa Voštinić, dok se slavni Duda Ivkovic distancirao od Jankovića i pre osnivanja pokreta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading