Advokati "zaratili" zbog Srpskog telegrafa: Gajić napao Petronijevića

Autor: Republika

Vesti

01.08.2019

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Vladimir Gajić, funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremića, napao je svog kolegu Gorana Petronijevića i to zbog Srpskog telegrafa!

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Vladimir Gajić

Naime, prethodnih dana Srpski telegraf i portal Republika.rs objavili su ekskluzivni dokument koji potvrđuje da je Vuk Jeremić 2005. godine tražio od Rusije da ne koči kosovsku nezavisnost, što je prokomentarisao i advokat Petronijević.

Kako je on objasnio, Jeremić je ovakvim zahtevom Jeremić napravio najmanje tri krivična dela, za koje bi mogao da odgovara. 

 

 

- Jedno od tih krivičnih dela je ugrožavanje nezavisnosti, član 305 krivičnog zakonika, i on glasi: "Ko na protivustavan način pokuša da dovede Srbiju u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi kazniće se zatvorom od tri do 15 godina". Po mom tumačenju, ovde može da bude i ovakva radnja, dakle sprečavanja nekog ko može da nam pomogne, kao što je rusko ulaganje veta, da to ne učini - rekao je Petronijević.

Upravo ovo izazvalo je Gajića da se na Tviteru obruši na Petronijevića.

- Nažalost, medju advokatima ima saradnika Službe koji su u advokaturu došli iz pravosuđa. Jedan od njih je i adv.Goran Petronijević iz Medveđe koji se danas u ST (Srpski telegraf, prim. aut.) pravi naivan pa ocenjuje neki falš dokument Službe kao izdaju Vuka Jeremića - naveo je Gajić.

Petronijević se nije oglašavao ovim povodom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading