Hrvati Kepu zabranili da kupuje hranu! Nastavlja se hrvatsko iživljavanje nad Vasiljkovićem

Autor: Tanjug

Vesti

31.07.2019

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava zatvora u Lepoglavi zabranila je Draganu Vasiljkoviću - Kapetanu Draganu da u narednih deset dana koristi zatvorsku kantinu!

RepublikaFoto: Tanjug/M. STRMOTIĆ
Kapetan Dragan

Prema rečima njegovog pravnog zastupnika, advokata Dragana Palibrka, uprava Lepoglava je zabranu korišćenja kantine obrazložila kao disciplinsku meru zbog Vasiljkovićevog nedoličnog ponašanja u zatvoru.

- Kao što vidite, nastavlja se sraman tretman prema Kapetanu Draganu, koji on ničim nije zaslužio. On sada ne može da ide u kantinu, da kupi sebi kafu, cigarete ili neki keks i da prosto, u skladu s osnovnim ljudskim pravima, koristi sve one resurse dostupne i ostalim zatvorenicima. Da ne bude zabune, on dobija redovne obroke, ne preti mu izgladnjivanje, ali i ova pravno neutemeljena odluka svedoči o nedopustivom postupanju prema njemu u Lepoglavi... - podvlači Palibrk.

 

 

On podseća da je prethodno Kep završio na mesec dana u samici ni kriv ni dužan.

- Vasiljković ni na koji način nije komunicirao sa srpskim medijima, pa ni sa vašim listom, u kojem su njegova pisma objavljena, već je pisma slao meni, kao svom prijatelju i advokatu. A ja sam smatrao da bi, s obzirom na činjenicu kako se u Hrvatskoj katastrofalno postupa prema zatvorenicima srpske nacionalnosti, bilo bitno da se javnost sa tim upozna. I uopšte, u čitavoj ovoj priči nije u pitanju samo Kapetan Dragan, jer on za sebe ne traži ništa što mu po zakonu ne pripada. Reč je o tretmanu prema svim srpskim zatvorenicima koji u Lepoglavi trpe samo zato što pripadaju srpskom narodu - ističe Palibrk.

Štrbac: Prisluškuju mu razgovore

Savo Štrbac iz Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" kaže da je protiv Kapetana Dragana pokrenut disciplinski postupak zbog obraćanja medijima. U tom postupku je pobrojano koja je sve "kućna pravila" prekršio.

- Međutim, iz te optužnice vidi se da su mu prisluškivani razgovori, da su sprovedene neke premetačine soba i kao jedna od mera kazni predloženo je da mu na dva meseca bude zabranjeno da koristi sredstva sa računa, a to znači i da ne može da kupuje u kantini - objašnjava Štrbac, dodajući da se takve mere preduzimaju prema neposlušnim zatvorenicima, ali da je veliko pitanje da li bi zbog ovakvog prekršaja i Vasiljković bio kažnjen da nije Srbin.

 

 

Vasiljković je osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj. Kazna mu ističe 20. marta 2020. godine. Jedna molba za uslovni otpust već mu je odbijena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sttšljen

01.08.2019 08:18

To je kad ti tvoji kojima si služio okrenu leđa.Srbija koliko vidim ne pritiska ustaše zbog njega,i njihovog iživljavanja nad njim,sramota gde su sad te protestne note.