TERORISTA OVK IPAK NEĆE BITI IZRUČEN SRBIJI: Morina sutra izlazi na slobodu, tvrdi njegov advokat!

Autor: Tanjug

Vesti

31.07.2019

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naser Raufi, advokat bivšeg pripadnika tzv. OVK, Tomora Morine, očekuje da će njegov branjenik biti sutra pušten iz pritvora, uprkos, kako kaže, zahtevu Srbije za njegovo izručenje. Raufi kaže da očekuje pozitivnu presudu skopskog suda po njegovom zahtevu.

Teroristi OVK

Nakon hapšenja Morine prošle sedmice po poternici Srbije, koja ga tereti za zločine nad srpskim civilima tokom poslednjih sukoba na kosovskoj teritoriji, Sud u Skoplju je bivšem pripadniku tzv. OVK iz Đakovice, odredio pritvor od 30 dana.

Raufi kaže da je ponovljeni zahtev za oslobađanje Morine predao juče i da sada čeka presudu suda koji mu je odredio pritvor.

Raufijev prethodni zahtev za puštanje Morine na slobodu odbijen je pre dva dana sa obrazloženjem da je "strani državljanin" i da postoji mogućnost od bekstva, a on je tom prilikom rekao da se čeka "od Beograda da preko Interpola dostavi dokaze koje ima u vezi sa zahtevom za izručenje Morine".

Avokat Morine smatra da bi njegov klijent sada mogao biti pušten iz pritvora uz posebne zaštitne mere.

- Mislim da se sa ovom dinamikom razvoja situacije koja je zaista ubrzana , pritvor Morini sutra biti ukinut - rekao je Raufi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading