Brnabićeva najavila dobre vesti za kupce nekretnina: Uskoro brža legalizacija objekata

Autor: Tanjug

Vesti

29.07.2019

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je sa rukovodstvom Sekretarijata za legalizaciju Grada Beograda razgovarala o mogućnosti efikasnijeg rada Sekretarijata i uvođenju elektronske evidencije podnetih zahteva i elektronskog uvida građana u svoje predmete.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Sekretarijat za legalizaciju Grada Beograda od danas raspolaže sa 12 skenera i tri čitača kartica sa elektronskim potpisom, koji će omogućiti da se rešenja o ozakonjenju šalju ka katastru elektronskim putem, čime se znatno skraćuje vreme neophodno za okončanje procesa legalizacije objekata, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na sastanku u Vladi Srbije dogovoreno je i da se u što skorijem periodu izradi elektronska evidencija svih podnetih zahteva, koja će građanima omogućiti da u svakom trenutku mogu proveriti status svog predmeta putem interneta.

 

 

Brnabić je naglasila važnost nastavljanja dobre prakse elektronske uprave, koja je širom Srbije dala odlične rezultate i povećala efikasnost i transparentnost javne uprave.

S obzirom na to da u Beogradu postoji najveći broj objekata u Srbiji koji čekaju na legalizaciju, usaglašeno je da se sa ovom elektronskom evidencijom krene upravo od glavnog grada, nakon čega će ovaj elektronski sistem biti dostupan i u ostalim jedinicama lokalnih samouprava.

Ovo će biti samo jedan od mnogih koraka koji su u prethodnih nekoliko godina učinjeni kako bi se kreirala savremena elektronska uprava koja je u potpunosti u službi građana, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mia

29.07.2019 17:25

Bilo je krajnje vreme!

Odgovori 21 0
Tanja

30.07.2019 10:32

Legalizacije je otimanje para od osiromasenog naroda.

Odgovori 36 0
Rale

30.07.2019 20:14

@Tanja - Ovakva legalizacija prizemnih sirotinjskih objekata starih 40 godina je smešna jer su isti za rušenje. A i vlasnici nemaju pare za legalizaciju.

Odgovori 21 0
Jovan

30.07.2019 13:03

Legalizacija objekata starih 50 godina je bespredmetna jer su isti pre za rušenje.

Odgovori 19 0