Komunalna: Zamenom teza politizuje se rad komunalne policije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.07.2019

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sekretarijat za poslove komunalne policije Grada Beograda saopštio je danas da fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, nakon subotnjeg protesta "1 od 5 miliona", nisu sačinili komunalni milicionari.

RepublikaFoto: Telegraf/E. CONKIĆ
Komunalna policija

U saopštenju se navodi da su pojedini mediji nakon subotnjeg protesta pokušali da politizuju rad komunalne milicije.

- Zamenom teza pokušano je da se politizuje u potpunosti zakonito i profesionalno postupanje pripadnika komunalne milicije i na taj način pažnja javnosti skrene sa huliganskog ponašanja pojedinaca - stoji u saopštenju.

Kako ističu, fotografije koje su se pojavile na na društvenim mrežama i u pojedinim medijima nisu sačinili komunalni milicionari.

Dodaju da se fotografije koje u radu na terenu sačinjavaju komunalni milicionari koriste isključivo kao dokaz za počinjeni prekršaj iz nadležnosti rada komunalne milicije.

- Komunalna milicija je u subotu obezbedila dokaze, među kojima audio i video snimke, i protiv svih prekšilaca komunalnog reda, kao i protiv onih koji su uništavali javnu imovinu, biće pokrenuti postupci u skladu sa zakonom - ističe se u saopštenju.

Dodaju da to što je neko prijavio protest u skladu sa Zakonom ne daje za pravo bilo kom učesniku protesta da krši komunalni red i uništava javnu imovinu. 

Iz Sekretarijata pozivaju građane da prilikom izražavanja bilo kakvih političkih stavova, što je njihovo pravo, ne remete komunalni red i ne uništavaju javnu svojinu svih građana.

Pokret "1 od 5 miliona" ranije je saopštio da su se u pojedinima medijima pojavile fotografije aktivista pokreta koje je načinio komunalni policajac, a ne fotoreporter, čime je, kako tvrde, “komunalna milicija zloupotrebila službenu dužnost”. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading