Još dobrih vesti iz Rusije: Stižu nam "leteći tenkovi" do kraja godine

Autor: Tanjug

Vesti

28.07.2019

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski jurišni helikopteru Mi-35 očekujemo da budu isporučeni Srbiji do kraja godine, izjavio je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO), general major Duško Žarković.

RepublikaFoto: youtube.com/ Čika Srbin
Nema im ravnih: Helikopteri Mi-35

Ovi helikopteri, poznati i kao "leteći tenk", biće u sastavu borbene helikopterske eskadrile razmeštene na aerodromu "Morava" kod Kraljeva, rekao je general Žarković za Politiku.

Prema njegovim rečima, četiri helikoptera možda brojčano ne zvuče mnogo, ali kada se ima u vidu njihova vatrena mogućnost, to je značajan doprinos u podizanju sposobnosti jedinice za izvršavanje zadataka vazduhoplovne vatrene podrške.

Vojska Srbije je preuzela prvi "Erbasov" helikopter X-145M, za koga general Žarković kaže da je reč o savremenoj višenamenskoj letelici, koja će znatno povećati sposobnost izvođenja vertikalnog manevra pre svega specijalnih nedinica, ali i vazduhoplovne podrške kopnenim jedinicama


Zbog izuzetnih karakteristika, ovaj helikopter će imati i punu primenu u pomoći stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa, rekao je komandant RViPVO.

Pored toga, naveo je general Žarković, na osnovu sporazuma sa Direkcijom civilnog vazduhoplovstva, RV i PVO zajedno sa MUP-om obezbeđuje neprekidno dežurstvo dela helikopterskih snaga, 24 časa 365 dana u godini, za potrebe traganja i spasavanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading