Mali: Vučić je pokretačka snaga koja sve gura

Autor: Kurir, Republika

Vesti

28.07.2019

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siguran sam da SNS ne bi bila ista bez Vučića, kaže ministar finansija Siniša Mali, a na pitanje o najavi lidera Srpske napredne stranke da će se povući s čelne pozicij u stranci, kaže da će svaku njegovu odluku poštovati, da SNS ima mnogo kvalitetnih ljudi, ali da je ipak "Vučić pokretačka snaga koja sve to gura".

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Siniša Mali

Siniša Mali kaže i da mu je nenormalna kampanja koju vodi opozicija, a koja, u nedostaku ideja i programa, "optužuje bez ikakvog osnova.

- Nikad se nije desilo da neko prati majku i šestomesečnu bebu, da im postavlja neka pitanja i da sve pravda nekakvim istraživačkim novinarstvom - komentariše nedavni slučaj u vezi s njegovom porodicom.

U tom smislu komentariše i napade na porodicu predsednika države, te tvrdi da to samo pokazuje da - opozicija i njihove pristalice idu toliko daleko da više ne biraju ni reči, a ni sredstva za postizanje ciljeva. 

- Nazivati pogrdnim imenima decu političara, da li se to nekad negde desilo? Pa ja mislim da nije - konstatuje.

Vlast pred građane izlazi sa rezultatima

Upitan kakvu kampanju očekuje za izbore koji dolaze na proleće, Mali kaže da vidi da su -  svi zahtevi opozicije prevashodno u interesu Đilasa kao biznismena - a on to razume kao situaciju u kojoj je - sloboda medija zapravo mogućnost da Đilas ponovo prodaje i preprodaje sekudne u medijima. 

Vlast će, kaže, izaći pred građane s rezultatima, dok će opozicija, pretpostavlja, kampanju skretati ka neosnovanim optužbama. 

Najavu bojkota opozicije vidi kao njihovu jedinu opciju, jer je bojkot, kako navodi,savršen izgovor da se izbegne neuspeh. 

- Predsednik Vučić je već pozvao međunarodne posmatrače povodom izbora, tako da će vrlo teško biti za opoziciju da nađe izgovor da ne učsetvuje na njima - primećuje Mali.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Hoće li on biti u sledećoj vladi, o tome kaže da ne razmišlja kao o poziciji, ali ističe da mu je važno da bude u Vučićevom timu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lina

28.07.2019 17:43

Vucic je stub drzave i stub SNSa.