Marko Đurić o farsi sa Haradinajevim saslušanjem: Zločinci OVK će kad tad odgovarati

Autor: Tanjug

Vesti

27.07.2019

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj saslušavan u Hagu samo da bi se navodno pokazalo da se u Specijalnom sudu za OVK vode neki postupci.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

On je rekao da Srbi nemaju čemu da se vesele kada je reč o slučaju odlaska Haradinaja u Hag, s obzirom na to da se on vratio za manje od nedelju dana.

- Sećate se da smo pre nekoliko dana govorili o krokodilskim suzama Haradinaja. Nije prošlo ni nedelju dana od odlaska u Hag, a kao i prethodna dva-tri puta se stvar proigrala da bi se tobože pokazalo da ima nekih postupaka. To je sud lažne republike Kosovo koji je samo geografski izmešten u Holandiju, kaže Đurić.

 

 

Ukazujući da ratni zločin ne zastareva, on je istakao da će teroristi OVK kad-tad odgovarati - za godinu, dve, pet ili deset.

Đurić je naveo da se Haradinaj i ostali teroristi nalaze na međunarodnim poternicama zahvaljujući državi Srbiji, iako u Srbiji postoje ljudi koji su, kako je rekao, drveni advokati Ramuša Haradinaja.

Kada je reč o nastavku dijaloga Beorada i Prištine, Đurić je rekao da će se sa Albancima razgovarati kad ukinu takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.

- Više od tri četvrtine država EU je priznalo jednostranu nezavisnost. Čak i njeni predstavnici govore da se ukinu takse. Mislim da se odgovorno držanje Beograda veoma vidi, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

28.07.2019 09:06

Šta da mu radiš,Markić,čovek uticajan,stekao puno prijatelja i poznanstava na stari oprobani i isplativi način,parama dečko.Nemoj samo kukati nego radi i ti pametno pa sredi gada.