Dačić najavljuje: Do kraja godine još šest država povućiće odluku o priznanju Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

26.07.2019

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlične vesti za Srbiju donosi šef srpske diplomatije Ivica Dačić: priznanje nezavisnog Kosova povlači još jedna država, i to će zvanično biti 14. zemlja koja je za vreme njegovog mandata promenila stav kad je reč o južnoj srpskoj pokrajini. Ovaj pozitivan trend će da se nastavi, a Dačić otkriva za Kurir da će do Nove godine najmanje još šest država da povuče svoju odluku o priznanju!

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Ivica Dačić

- Lista zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova se topi i topiće se još. To su te klimatske promene o kojima svi pričaju - rekao je u šali i dodao:

- Za dan-dva nadam se da ću moći da saopštim i 14. zemlju koja je povukla priznanje, ali ne mogu da kažem o kojoj državi je reč zbog Prištine. Priština sada ne zna koga da zove, a čim nota stigne u ministarstvo, objaviću ime te zemlje i to će biti vrlo brzo - kaže Dačić.

Tako će do kraja godine manje od polovine članova Ujedinjenih nacija priznavati Kosovo kao nezavisnu državu, što će onemogućiti da Priština uđe u organizacije poput Interpola i Uneska.

- Do kraja godine će biti još najmanje šest država koje će povući priznanje. To je važno zato što oni kažu da je sve gotovo, da ih je priznalo 116 zemalja. E, važno je da mi pokažemo da nije gotovo i da moraju da pregovaraju sa Srbijom. Da bi se postigli rezultati, mora se biti posvećen u negovanju dobrih odnosa s tim zemljama. Godinama tamo niko od naših nije bio. Zato sve više moraju da se prave bolji odnosi. Ali morate se tome posvetiti - kaže Dačić za Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading