Mejova pazarila Tačerkinu narukvicu za 45.000 evra

Autor:

Vesti

26.07.2019

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozni kupac narukvice Margaret Tačer koja je koštala skoro 45.000 evra najverovatnije je bivša britanska premijerka Tereza Mej!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej

Ona je sa zlatnom narukvicom veoma sličnom onoj koju je nosila Gvozdena Ledi fotografisana poslednji put ispred broja 10 u Dauning stritu. Dok je u plavom kompletu stajala kraj supruga Filipa i držala svoj poslednji govor premijerke, fotografi su uočili da oko desne ruke ima jedan od najprepoznatljivijih detalja koji je nosila čuvena Tačerka.

Legendarna premijerka Velike Britanije je ovu narukvicu dobila na poklon od supruga Denisa i nosila ju je najčešće u specijalnim prilikama. Stavila ju je, na primer, kad je imenovana za predsednicu vlade 1979, zatim kada je ugostila Mihaila Gorbačova 1984, a onda i za vreme posete Nelsona Mandele pre skoro tri decenije.

Inače, ova narukvica je nedavno završila na aukciji zajedno sa još 169 ličnih predmeta u čast 40. godišnjice Tačerkinog izbora za premijerku, procenjena je na oko 2.700 evra, ali je prodata za skoro 45.000.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading