Brnabić u Požegi: Pružila podršku najmlađem predsedniku opštine u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

25.07.2019

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić obišla je Požegu i tom prilikom pružila podršku novom predsedniku opštine Đorđu Nikitoviću.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić. premijer Srbije

- Dajem punu podršku ovom mladom predsedniku, treba da sluša svoje građane i oni treba da mu budu prioritet - istakla je premijerka.

U razgovoru sa čelnicima Vlade RS, Nikitović (25), najmlađi predsednik opštine u državi, izneo je ključne probleme vezane za opštinu čiji prvi čovek je postao pre mesec dana.

- Veliko hvala premijerki što je došla da obiđe našu opštinu, ova podrška mi na samom početku mog mandata izuzetno znači i daje vetar u leđa. Građani su zasigurno moj prioritet i rad u njihovom interesu je ono ključno. Predsednici Vlade smo izneli par naših zahteva, potrebna nam je njihova podrška u više segmenata i ovo dobili smo obećanje da će nam pomoći. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju - istakao je Đorđe Nikitović.

Priklikom posete Požegi, Brnabić je obišla i Tehničku školu, koja se u više navrata pokazala kao izuzetan rasadnik mladih talenata.

- Ova škola ima kapacitete za samo 150 đaka, težiću ka tome da ih proširimo - navela je Ana Brnabić.

Premijerka je iskazala i veliku zahvalnost kompaniji "Inmold" koja je dokaz da srpske porodične firme mogu da pariraju svetskim.

- Prosek zaposlenih u ovoj kompaniji je 28 godina. "Inmold" je idealan primer uspešnog poslovanja i onog što želimo da postignemo u Srbiji. Zbog doprinosa koji daju Požegi, ali i Srbiji učinićemo sve da im dodatno pomognemo - izjavila je Brnabić.

Kompanija "Inmold" već nekoliko godina je deo dualnog obrazovanja, pa đaci Tehničke škole pod njihovim okriljem obavljaju stručnu praksu, što je dodatno oduševilo predsednicu Vlade.

- Sa dualnim obrazovanjem smo započeli 2011. godine. Do sada smo imali 34 stipendista, neki su nakon završetak srednje škole ostale kod nas i zaposlili se, a neki su otišli na fakultet i vrlo je verovatno da će se nakon završetka studija vratiti u našu kompaniju - istakao je vlasnik kompanije "Inmold" Goran Janković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading