Ima li kraja nasilju nad ženama od strane SZS?! Poslanice SNS stale u odbranu Biljane Popović Ivković

Autor: Tanjug

Vesti

22.07.2019

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodne poslanice SNS najoštrije su osudile napad na državnu sekretarku MUP-a Biljanu Popović Ivković od strane predstavnika Saveza za Srbiju (SzS), koji su, navode, izneli niz seksističkih i mizoginih izjava na račun njen i njene porodice.

RepublikaFoto: Promo foto
Biljana Popović Ivković

- Nasilje, kao najveća pošast svakog društva, ne može se iskoreniti ukoliko se svi zajedno ne ustanemo i ne borimo protiv toga. Nedopustivo je da oni koji pretenduju da predstavljaju građanke i građane Srbije svakodnevno verbalno napadaju i ponižavaju žene, samo zato što ne dele isto mišljenje sa njima - navele su poslanice SNS u saopštenju dostavljenom medijima.

Jedina politika koju, kažu, “savez” Dragana Ðilasa nudi građanima je politika uvreda, nasilje nad ženama, ponižavanje žena koje su na najvišim funkcijama u državi, fizičko ugrožavanje predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, pretnje silovanjem premijerki Ani Brnabić, preko napada na gradske odbornice i žene u upravi Grada Beograda, pa do najnovijih napada na državnu sekretarku MUP-a. 

- Ima li kraja nasilja nad ženama koju svakodnevno promovišu i sprovode u delo lideri SzS? Gde je granica takvom ponašanju? Da li je to jedini način političke borbe, obračunavanje sa ženama, neistomišljenicima, promovišući golo nasilje i linč nad ženama? - upitale su poslanice SNS.

 

 

Navode da je najnoviji napadi na državnu sekretarku, Biljanu Popović Ivković od strane bivšeg režima predstavljaju tu politiku nasilja nad ženama na delu.

- Da li se tako ponašaju i prema svojim majkama, sestrama, ćerkama, suprugama, prijateljicama? Ili su u pitanju dvostruki standardi, po kojima su ponovo građane Srbije podelili na više i manje vredne, zavisno od toga da li su njihovi politički istomišljenici - navode poslanice. 

Svojim delovanjem, ističu poslanice, predstavnici SzS samo povećavaju spiralu nasilja koju su sami pokrenuli, te navode da je krajnje vreme da se zaustave, pre nego što još nekome, kažu, izazovu bol.

Predstavnik SzS Nebojša Aleksić je u nekoliko tvitova na uvredljiv način pomenuo Biljanu Popović Ivković i njenog supruga, te naveo da je frustrirana aludirajući na godine njenog muža i da ima "neku emociju" prema Draganu Ðilasu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading