Čeda objasnio: Bojkot zagovaraju politički neiskusni

Autor: Tanjug

Vesti

21.07.2019

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ideje o bojkotu izbora su nerealne i nemoguće, i one predstavljaju ideje politički neiskusnih ljudi", smatra predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Čedomir Jovanović

- Kada jednom otvorite prostor za takvu politiku, čekajte rezultat za 10 godina. Većina onih koji predlažu bojkot izbora su zaboravili kako su nas ubeđivali u sumanute opcije u svoje vreme. Rezultat je činjenica da 20 godina demokratije u Srbiji dočekujemo kukajući na izborni proces - kaže Jovanović za “Večernje novosti”, odgovarajući na pitanje da li će se priključiti eventualnom bojkotu izbora, koji najavljuje deo opozicije.

On je još jednom ponovio da je vlast dužna da stvori uslove za fer izbore, a da opozicija ima prava na sve vidove političke borbe.

Obrazlažući svoj stav da je zahtev Saveza za Srbiju za sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom tokom njegove nedavne posete Srbiji bio neprihvatljiv, Jovanović je rekao da opozicija, ili neki njeni delovi, jasno vređaju politiku.

 

 

- Da je bilo neke alternative Vučićevoj kosovskoj politici, pa da je Makron mogao da čuje neki drugačiji stav od onog koji smo deceniju i više slušali, možda bih i sam zakazao sastanak. Kad na ključne teme gurate glavu u pesak, pobegne voz, pa morate pešaka - rekao je Jovanović.

Govoreći o ostavci premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja, lider LDP je ocenio da je to bio odgovoran politički potez, koji će, međutim, dodatno otežati dijalog Beograda i Prištine.

- Iz perspektive Prištine, verovatno jedini moguć. Za nas je to novi korak ka usporavanju dijaloga. On ima posledice koje mogu da se čitaju kao trik, populizam...Svaka istraga o zločinima na Kosovu je za mene politički prioritet... Sa Haradinajem ili bez njega, Srbi i Albanci moraju zajedno u Evropu - kazao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading